Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
06. januar 2006 - 14:58 Der er 14 kommentarer og
1 løsning

Font-size: 11,5px

Hej.

Hvordan laver man en tekst 11,5 i størrelsen?

F.eks. <font style="font-family: Verdana, Tahoma, Arial, sans-serif; font-size: 11,5px; color: #000000;"> (som ikke fungerer)
Avatar billede jokkejensen Novice
06. januar 2006 - 15:05 #1
brug punktum..

11.5px

Mvh
Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
06. januar 2006 - 15:07 #2
hjælper ikke.. teksten bliver bare 11px
Avatar billede slst Nybegynder
06. januar 2006 - 15:08 #3
Det mener jeg ikke er mugligt! Men jeg syntes du skulle bruge <font style="font-family: Verdana, Tahoma, Arial, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000;">!
Avatar billede stich Nybegynder
06. januar 2006 - 22:06 #4
slst har ret. Du kan godt angive en størelse i pixels med decimaler på, men jeg har ikke om nogen devices der reelt er i stand til at anvende dem, de afrunder blot til et heltal.

font-elementet har været deprecated siden HTML 4.0, du kan fx anvende span-elementet i stedet (for du gør jo allerede brug af CSS, via style-attributten).
Avatar billede stich Nybegynder
06. januar 2006 - 22:06 #5
har ikke hørt om*
Avatar billede knudgert Nybegynder
07. januar 2006 - 05:44 #6
Hvordan vil du vise ½ pixel på en skærm?
Iøvrigt, hvorfor skulle det være så vigitgt om det bliver med 11 eller 11.5px?
Iøvrigt så bør man jo slet ikke bruge px eller pt til angivelse af font-size, da IE ikke i default indstilling så kan ændre tekststørrelsen.
Det er ikke alle, der ser lige godt.
Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
07. januar 2006 - 14:36 #7
knudgert, prøv f.eks. at gå ind i Word - deri kan man f.eks. skrive 11.5! Og du kan da ikke vide hvorfor det er vigtigt at det er 11 eller 11.5 px? Siden jeg spørger er det jo vigtigt nok? Til din sidste kommentar kan det i nogen tilfælde være nødvendigt at bruge px og pt, bl.a. til tekst der bruges i forbindelse med grafik.

Til jer andre, mange tak for svarene!
Avatar billede knudgert Nybegynder
07. januar 2006 - 17:18 #8
Så må De da meget undskylde min kommentar, hr. michaelb.dk
Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
07. januar 2006 - 17:44 #9
Du er tilgivet
Avatar billede stich Nybegynder
07. januar 2006 - 18:55 #10
michaelb.dk, selvom du bruger det sammen med grafik (billeder, går jeg ud fra?), vil jeg påstå det - pt. - nærmest altid er anbefalelsesværdigt at bruge en *rigtig* relativ enhedsangivelse (px er trods alt apparatrelativ), da man også fint kan få billeder til at skalere sammen med resten af siden, blot man angiver deres dimensioner i en *rigtig* relativ enhed også.

Og lidt offtopic, men hvilke skrifttyper er det forresten i Word man kan angive med decimaler (hvor de heller ikke blot bliver rundet op)? Hvis en sådan findes, må det være pga. skriftstørrelsen ikke er angivet i pixels...

Men velbekomme.
Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
07. januar 2006 - 20:10 #11
stich, verdana og times new roman er bl.a. i stand til dette. Se mit eksempel, hvor alle størrelser med decimaler ville blive rundet op i et html dokument, men altså ikke bliver i word dokumentet. http://fugleforum.dk/size.gif Jeg ved ikke om det er fordi tekststørrelsen ikke er angivet i pixels, men det er jo også derfor jeg spørger :-)

Jeg ved ikke hvordan man skulle kunne angive grafik i såkaldte relative enheder, men det er jeg sikkert heller ikke nørd nok til :-) Dog er vi i bund og grund enige om at det altid er mest anbefalelsesværdigt at brugeren selv kan bestemme tekststørrelsen.
Avatar billede stich Nybegynder
07. januar 2006 - 20:54 #12
Man kan blot angive width og/eller height, fx:
<img src="billede.jpg" style="width:2em;height:4em;" />
så skulle det også meget gerne være i stand til at skalere i takt med font-størrelsen.

Heh, åh ja, Word har jeg på dansk, så der skal bruges komma i stedet for punktum. :-) Interessant med de størrelser. I Word er de forresten angivet i points. Men der er jo godt nok en forskel, hvorimod både px og pt bliver rundet op eller ned i både Firefox, Opera og IE (min Firefox er dog ikke altid enig med de to andre om, hvordan det skal gøres): http://test.skalske.dk/font-sizes.html

Under alle omstændigheder må du ihf. hellere holde dig til at bruge heltal til webudvikling. :-)
Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
07. januar 2006 - 23:11 #13
Interessant med at bruge em til at definere størrelsen på et billede.. Det kan være vældig nyttigt!! Dog ikke til at afhjælpe det problem jeg ville få: Hvis man f.eks. bruger et billede som baggrund i en tabel, og skriver ovenpå baggrunden i tabellen. Hvis teksten så bliver justeret af brugeren, kan det være at teksten bryder ud af baggrunden. Det ville jeg f.eks. få problemer med på http://www.fugleforum.dk/ i den lille navigationsmenu under topbanneret. Hvis der kom til at stå en lang række sider (f.eks. FugleForum > Fugleinfo > Opdrætterliste > Conurer, pionuser og caiquers > osv.) og brugeren havde justeret tekststørrelsen til at være større - så ville jeg risikere at der ikke ville være plads til alle ordene på den ene linie, således at teksten ville lave linieskifte! Svært at forklare, men jeg håber du forstår?

:)
Avatar billede stich Nybegynder
07. januar 2006 - 23:45 #14
Jeg tror godt jeg forstår hvad du mener - men jeg mener det 'bare' er et spørgsmål om at lave hele siden relativ, således at *alt* kan skaleres sammen med skriftstørrelsen. Men nok om det, nu ved du ihf. hvordan det er muligt at få dem til at skalere sammen med skriftstørrelsen. :-)
Avatar billede michaelb.dk Nybegynder
07. januar 2006 - 23:48 #15
Ja, jeg tænker videre, jeg har stadig ingen løsning men det kan jo være den dukker op en dag :-) Du skal i hvert fald have tak for hjælpen og snakken!
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester