Avatar billede catch22 Nybegynder
10. november 2005 - 11:46 Der er 3 kommentarer

Matematikken bag RSA

For et stykke tid siden havde jeg en tråd omkring RSA i sammenhæng med Java (http://www.eksperten.dk/spm/661624) hvor jeg fik svar på mit spg. Nu er jeg så blevet forvirret endnu en gang. Jeg forstår fint at anvende RSA's fremgangs måde, men i den forrige tråd jeg havde kørende, fandt jeg flere nøgler, der kunne dekryptere mod én krypteringsnøgle. Jeg fik et svar om at det ikke var unormalt, og at der i bedste fald var 2 nøgler. Det jeg ikke forstår er hvorfor det forholder sig sådan at flere nøgler kan bruges....kort sagt, jeg kan ikke lige se det store billede i sammenhængen mellem de tal.

I mit eks. i den forrige tråd fandt jeg at 413, 1193, 1973 alle fungerede, foruden den 'rigtige' nøgle 2753. Jeg forstår bare ikke at når man skal finde denne nøgle, bruger man 'e*d=1 (mod n)', men indsætter man eks. 413 i denne sætning, så går den ikke op....det gør den kun med 2753. De andre tal giver en rest, der minus 1 kan divideres med lcm(p-1,q-1)...sådanne 'sammenhænge' kan jeg se...men ikke forstå.

Jeg har ledt på google og kigget i div. bøger, men 90% tilfældende snakkes der kun om RSA anvendelse og der nævnes slet ikke at der kan være flere nøgler og dermed heller ikke en forklaring om hvorfor. De resterende 10% druknes i sort snak, der alligevel aldrig handler om det jeg søger. Så det jeg efterlyser er enten en forklaring eller nogle links til forklaringer (der helst ikke forudsætter en ph.d i mat).
Avatar billede bufferzone Praktikant
10. november 2005 - 16:18 #1
Har du prøvet at kontankte RSA

http://www.rsasecurity.com/ f.eks. RSA lab. http://www.rsasecurity.com/node.asp?id=1058
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
10. november 2005 - 18:47 #3
Det diskuteres fx her http://www.sandelman.ottawa.on.ca/ipsec/2001/02/msg00049.html
(kig også på andre indlæg i tråden)

Der skulle være søgeord til mere søgning på google. Jeg er nok ikke i stand til at forklare det på en simpel måde.

Som der skrives i linket skal man vælge "strong primes, such that both (p-1)/2 and (q-1)/2 are prime". Så er skaden begrænset.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester