Avatar billede muddyw. Praktikant
25. oktober 2005 - 21:58 Der er 9 kommentarer og
2 løsninger

overdrevet angst for frames

nu har jeg efterhånden hørt/læst diverse steder at man skal passe på med at lave frames og iframes på sine sites, fordi mange browsere ikke kan tyde dem. 
Så er det jeg tænker, at er det ikke en overdrevet angst...har de fleste folk ikke nyeste browsere der kan med frames. Jeg kender s..  ingen der har problemer med frames i deres browsere.
Det irriterer mig for det er da smart med eksempelvis iframes, så man ikke skal indlæse hele siden hver gang.
Hvad siger eksperterne?
Avatar billede bufferzone Praktikant
25. oktober 2005 - 22:07 #1
Det eneste, du IMHO skal være opmærksom på, er at søgemaskinerne har problemer med dem. Det kan lade sig gøre at optimerer de fleste sites selvom man bruger frames, men er du i et meget konkurrence betonet felt, så vil jeg anbefale at du holder dig fra fremes.

Ellers kan du bare gå til den, de ganske få der ikke kan håndtere frames har ingen betydning
Avatar billede muddyw. Praktikant
25. oktober 2005 - 22:20 #2
ok,ja problematikken med søgemskinerne kan jeg godt se, men så må man vel sørge for at de vigtigste keywords står udenfor framen.
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
25. oktober 2005 - 22:26 #3
Det næste problem er brugerens opfattelse af siden. Jeg ser sommetider eksempler hvor der kommer 2 scrollbars, irriterende. Eller hvor den "inderste" frame, er den man skal læse noget i, men man kan ikke komme til at se ret meget af den. Eller hvor designet tydeligvis er beregnet til et stort vindue, og hvor det ser dumt ud i et lille - dette gælder ikke alene for sider med frames, men det er sværere at løse med frames).

Så er grundregel ud fra brugerens synsvinkel, er kun at bruge frames, hvis der reelt er brug for det.
Avatar billede muddyw. Praktikant
25. oktober 2005 - 22:36 #4
det er klart at man skal designe så det er overskueligt - og helst uden scrollbars.
men frames er jo netop tilgode for brugeren = hurtigere visning af siderne.
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
25. oktober 2005 - 22:40 #5
Eksterne javascript, stylesheets, billeder hentes ikke igen, så det du sparer er lidt HTML. Det er nok en besparelse, men skal opvejes mod de eventuelle andre problemer det giver. En god hastighed kan også opnås med den "nye" teknik, de kalder AJAX, hvor man henter dele af siden med fx. XML, og via DHTML opdaterer en <div> på siden. Det kræver blot rimeligt nye browsere.
Avatar billede muddyw. Praktikant
25. oktober 2005 - 22:53 #6
kan man bruge stylesheets, så billederne ikke skal hentes igen??
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
25. oktober 2005 - 22:55 #7
Du skal bare bruge billeder normalt <img src="poulnyruppaacykel.jpg">, så vil billedet kun blive hentet første gang. Lidt afhængig af indstilling af browser vil den måske spørge anden gang om det har ændret sig.
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
25. oktober 2005 - 23:09 #8
Og så glemte jeg endnu en ulempe ved frames, nemlig at de er svære at lave bogmærker på, og svære at sende som link til en bekendt (social filtrering).

Altså du står på en side med en masse godt indhold, laver et bogmærke, og sender det der står i adresselinien til en ven. Men du er kommet til det gode indhold via klik på links der ændrer (i)frames, og bogmærket og linket til vennen åbner en helt anden side.
Avatar billede olebole Juniormester
26. oktober 2005 - 03:23 #9
<ole>

Back-knappen er vist den sidste af de klassiske frames-bøvlerier  ;o)

Nu er det faktisk sådan, at en (i)frame ofte er en del af AJAX-løsninger - som i øvrigt ikke behøver inkludere brugen af XmlHttpRequests (eller XML, overhovedet).
Således bruger Gmail - som nok var det projekt, der for alvor skabte hype omkring AJAX - ikke XML, men JSON (JavaScript Object Notation).

Ved den anvendelse er der til gengæld ikke synderlige bagdele ved brug af (i)frames - men der er de jo heller ikke synlige og bruges ikke til fremvisning ... kun udveksling af data  :)

/mvh
</bole>
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
26. oktober 2005 - 09:06 #10
Og Gmail har set, at deres konkrete anvendelse overholder min regel om "kun at bruge frames, hvis der reelt er brug for det." Ja, ok, nok ikke lige min regel, men deres egen. www.google.com bruger fx ikke frames ;)
Avatar billede bufferzone Praktikant
26. oktober 2005 - 09:42 #11
Søgemaskine problemet ligger bl.a. i at du faktisk kun kan optimere indholdssider. Dette betyder dels at du aktivt er nødt til at sørge for at dine indholdssider åbnes i den korrekte kontext af fremsættet og dels er nødt til meget hårdt og nøjagtigt at styre hvor du sætter hvilke meta tags og anden optimeret kode.
Brug af <noframes> tags kan også gøres mere eller mindre klogt og det er selvfølgelig også en udfordring. Her bør du faktisk lave et fladt html skygge site af frame sitet, tilpasset naturligvis
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester