22. marts 2004 - 18:05Der er
9 kommentarer og 2 løsninger
Projektopgave om stormagter
Hej Vi er 2 drenge der har valgt og have om STORMAGTER i vores projektuge!! Derfor vil vi gerne høre hvad i tror vil være smart atfinde ud af i den forbinnelse. Vores Underproblemformulering lyder ca.
Hvad er en stormagt? og hvilke stormagter er der ud fra de difinitioner? Hvordan er der kommet til>Historie
Hvis eller når Europa bliver en stormagt hvordan vil det så påvirke verden, og ikke mindst Danmark?
Vi vil så meget gerne høre hvad i tror er vigtigt at finde ud af så, og hvad i tror SKAL med i vores fremlæggelse?
en sjov vinkel kunne være at proppe politik med ind *ss* f.eks grækenland var jo en stormagt i tidernes morgen og dem der opfandt "demokrati" også lave en sammnligning gennem tiderne romeriget,england,usa,rusland,tyskland...osv osv hvilken styreform/politisk retning er typisk for stormagter?...hvad er bedst?
Mange tak for svar!!! Det kunne da være en sjov vinkel men vi har beslutte at vi vil holde os til tiden 1945 -> Vi vil også gerne høre noget om situationen idagm, da vi ikke har kunne finde særlig meget om det.. gerne noget om asien, mellem-østen mm. Tak for det............ :=):=):=):=):=):=)
1. I bør skrive hvor gamle i er, og på hvilket uddannelsestrin i skriver opgaven. 2. Jeg synes (uanset uddannelsestrin) at jeres problemformulering er for bred og i øvrigt meget vævende. Er det den økonomiske/politiske/magt/ vinkel i ønsker at anlægge, når i skriver hvordan det vil påvirke verden, hvis Europa blev en stormagt ?
3. Jeg ville lægge mig fast på noget mere konkret, som f.eks. aksemagterne, eller endnu mere aktuelt - sagen vedr. likvideringen af palæstinænsernes åndelige leder - hvilke konsekvenser kan det få ?
Skal det handle om stormagter, kunne I med fordel tage udgangspunkt i noget, som der findes et shitload af litteratur om, nemlig 2. verdens krig.
Men generelt: stram jeres problemformulering mere ind.
vi går i 8 klasse i folkeskolen, så det er kun "test" projekt opgaven endnu! og vores prblemformulering er blevet godkendt, så det er lidt sent at skrive det... men det er nok mest de politiske efterfølger og så det mest generelle såsom Cuba krisen, tjernobyl, russernes kamp mod kaukasierne osv.
Hvis det var mig ville jeg kort tale om den kolde krig - der jo sluttede med berlinmurens fald, og startede som følge af 2. verdenskrig, hvor vi reelt havde 2 supermagter, nemlig USA og USSR. (kom i den forbindelse evt ind på handelssanktionerne over for Cuba). Efter i mange år at havde ligget og "luret på hinanden" - hele tiden på kanten af åben krig (discovery sender ca en milliard programmer om den kolde krig) - begyndte sammenholdet i USSR at falde fra hinanden, og som nævnt resulterede i berlinmurens fald. sovjetunionen blev opløst og rusland mistede derved sin rolle som supermagt, idet landet var stærkt forarmet. Kom herefter ind på USA's rolle i dag - hvor de som verdens eneste Supermagt stort set kan råde og regere som de har lyst til - her vil den seneste krig i Irak være en god ting at inddrage, idet USA gik imod FN - hvilket tidligere havde været ganske uhørt, og næsten sikkert lig med åben krig. Fortæl hvorfor DK valgte at støtte krigen, og hvorfor andre måske tøvede - der vil næsten uden tvivl i den forbindelse være masser af aktuelt stof i medierne.
Jeg håber det har givet jeg en idet til hvordan i kan opbygge jeres besvarelse... god arbejdslyst
gerne men I behøver nu ikke give point for så lidt - ville bare se om jeg kunne give jer et skub til at komme i gang....
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.