Top-skærm til feinschmeckere

Den jonglerer med en milliard farver, er godkendt af filmstudiet DreamWorks, og den er en drøm for feinschmeckere. Men prisen for HP's bud på en 24 tommer absolut top-skærm er også temmelig ekstravagant.

For 18 måneder siden stod filmstudiet DreamWorks med et problem:

De syntes ikke, LCD-computerskærme var gode nok til deres arbejde med at lægge farver på Shrek og animere den nye Kung Fu Panda.

Derfor kørte de stadig de gamle og klodsede – men pålidelige – CRT-skærme.

Men de pensions-parate skærme var efterhånden svære at opstøve, de fyldte meget på skrivebordene, og når de gik i stykker, var det svært at få dem repareret.

Derfor hev DreamWorks fat i kraven på sin faste hardware-pusher, og HP skræddersyede på halvandet år den nye DreamColor LP2480zx. De to firmaer har samarbejdet siden 2001:

- Vi ledte dengang efter en teknologi-makker, og vi valgte HP, fordi firmaet kunne hjælpe os rent hardwaremæssigt med at gå fra håndtegninger til fuldt ud digital animation, forklarer Kate Swanborg, Technology Executive hos DreamWorks, til pcworld.dk.

HP har netop spyttet den nye skærm ud fra fabrikken, og den vil få feinschmeckere til at savle i tastaturet, mens den mere prisbevidste forbruger vil stirre vantro på prisskiltet med tallene: 17.500 kroner.

Det bliver prisen, når den kommer ud i danske butikker i slutningen af juli.

En milliard farver

Farvegengivelsen er ekstrem vigtig for den 24 tommer store skærm, der kan prale med at vise helt op mod en milliard farver. Det er ifølge HP 63 gange så mange farvenuancer, som der er på en almindelig LCD-skærm.

Meningen er at få røde, blå og grønne nuancer til at virke synligt dybere, samtidig med at farven sort er op til fire gange mørkere, og hvide farver er mere korrekte.

For at være sikker på, at der er helt styr på farvegengivelsen, følger der særlig software og et DreamColor kalibrerings-kit med skærmen.

- Vi bruger i dag omkring 1.500 skærme i DreamWorks, og vi regner med, at størstedelen af dem er udskiftet med DreamColor, inden året er omme, fortæller Kate Swanborg.

Det er dog ikke alle skærme, der kan skiftes lige med det samme. Farverne er så vigtige, at det vil være problematisk at skifte dem midt under en animationsproces.

I værste fald kunne det betyde, at Shrek eller en anden figur fra DreamWorks-universet skiftede farve i løbet af en film, eksempelvis fra mørkegrøn til lysegrøn.

Derfor får medarbejderne på DreamWorks løbende nye skærme, i takt med de afslutter et projekt og begynder på et nyt.

- Den første film, hvor vi udelukkende har brugt skærme af typen DreamColor, bliver efter planen How to train your Dragon, der har premiere til foråret 2010, fortæller Kate Swanborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere