Her er vores favoritlegetøj

Hvilken dims til 4.000 kroner er det mon, PC Worlds chefredaktør er mest begejstret for lige nu? Og hvilken webtjeneste kan nyhedsredaktøren ikke leve uden? Her er nogle bud på websider, services, produkter med mere, som lige nu er uundværlige for PC Worlds redaktion.

Her er vores favoritlegetøj

Det er ikke få ting, som vi på PC Worlds redaktion tester, klikker på, undersøger og i det hele taget stifter bekendtskab med.

Og lige som med alle jer læsere så har vi også vores personlige favoritter.

Det kan være en super lækker bærbar, en funktionsrig mobil eller en fed webside. Alt er muligt.

På de følgende sider giver redaktionen nogle bud på, hvad vi ikke kan undvære i den elektroniske verden, og hvad der optager os i øjeblikket.

Værsgo at blive inspireret - eller ryste på hovedet...

Bedste online bookmarking side

Benjamin Steengaard Rasmussen, journalist

Hent kalenderen hurtigere

Jeg bruger Googles Kalender meget i det daglige og sammen med min private Gmail, er det en god og meget brugervenlig løsning. For et stykke tid siden opdagede jeg programmet Bubbles (som du kan læse mere om og downloade her), der giver lynhurtig adgang til min Google Kalender.

Bubbles er en Windows-klient, der giver dig direkte adgang til en webside fra skrivebordet - du behøver ikke åbne din browser. Jeg bruger Bubbles til min kalender, så når min pc starter op (jeg bruger det også derhjemme) åbner Bubbles automatisk min Google Kalender. Resten af dagen ligger programmet i systembakken, hvor jeg med et enkelt klik kan komme ind i min kalender. Super nemt og effektivt.

Bedste bookmarking side

Jeg har efterhånden prøvet en del sociale bookmarking-sider, men jeg har endnu ikke fundtn en, der slår klassikeren Delicious. Til mit behov er det den bedst fungerende, og alle andre, jeg har prøvet, har alle været betydeligt flottere, men ingen har fungeret så effektivt og hurtigt, som Delicious gør.

Jeg bruger Delicious både til arbejdsbrug og privat, og det er en utrolig praktisk funktion, når man sidder ved sin hjemme-pc og falder over en arbejdsrelateret webside, så kan man hurtigt gemme den, og når man møder næste dag, kan man lige klikke ind på den.

Så enkelt, men så effektivt

Den tredje ting, som er helt uundværlig for mig, er ikke en fancy mobil eller en lækker laptop, men noget så enkelt som en hurtigere måde at kopiere og flytte filer på.

Med to små filer, som du kan finde her, får du mulighed for via højrekliksmenuen at rykke filerne rundt meget hurtigere. Tænk på hvor mange klik, det kan spare dig fremover.

Foto-freak

Mikkel William Nielsen, nyhedsredaktør

Smart udveksling af filer

Drop.io er en webside, som min gode kollega Benjamin Rasmussen spottede og skrev om her på pcworld.dk for et stykke tid siden, og jeg er blevet helt vild med den. På siden kan du droppe filer - op til 100 megabyte – og dermed dele dem.

Det er smart, hvis du har en hulens masse tunge fotos, som du lige vil sende til svigerfamilien. Hvis du på ”gammeldags” vis sender via mail, så bliver dit postprogram kvalt, medmindre billederne deles op i mange forskellige e-mail. Det tager tid og er besværligt.

Med Drop.io peger du bare på de filer, som skal uploades. Du kan sætte kode på din konto hos Drop.io, så dine fotos fra den pinlige påskefrokost ikke lige pludselig svæver frit rundt i cyberspace.

Dine billeder - og endda videofiler - kan ses via Drop.io, inden de downloades. Det er super smart og ikke mindst gratis.

Læs mere om webtjenesten her.

Trådløs flash til spejlreflekskameraet

I øjeblikket eksperimenterer jeg med brugen af trådløs flash. Jeg bruger et Nikon D300 og to SB-600 flashenheder. Det giver nogle helt nye muligheder for at arbejde kreativt med spejlreflekskameraet, og billederne kan blive ret så fantastiske. Jeg kan anbefale to websider, hvor du kan læse meget mere om brugen af trådløs flash:

Strobist.blogspot.com
Joemcnally.com

Senere på sommeren skriver jeg en decideret artikel om trådløs flash.

Er du RAW, eller hva´?

Hvis du virkelig vil være sikker på at få alle detaljer til at stå perfekt i et foto, så skal du med et spejlreflekskamera skyde i RAW. Modsat JPEG er det et ukomprimeret format, og du har større chance for at slippe for støj og andet ubehageligt teknisk knas i selve billedet.

Til gengæld er RAW-filerne monstertunge at jonglere med på harddisken, og de kræver både god software og hardware, hvis de skal efterbehandles.

I Windows Vista vises RAW-filer som små foto-thumbnails, men det er ikke tilfældet med Windows XP, og det kan være møgirriterende, hvis du har mange fotos i samme mappe. Du har kun et kedeligt anonymt fil-ikon, dato og tidspunkt at gå efter, når du navigerer rundt mellem filerne.

Heldigvis findes der en metode til at få RAW-filer vist som små foto-thumbnails i XP. Vi har tidligere skrevet om løsningen, som du kan læse mere om her. Desværre virker finten ikke med RAW-filer fra nogle af de nyeste digitale spejlreflekskameraer.

Men det er der råd for. I øjeblikket prøvekører jeg betaversionen af Adobes RAW-converter, Lightroom 2, som hjælper med at holde styr på harddiskens voksende mængde billedfiler.

Med programmet får du et overblik over dine RAW-filer, og interfacet er temmelig indbydende. Du kan ”tagge” dine fotos, når du lægger dem ind i programmet, så de er nemme at finde igen. Samtidig kan du give dine mesterskud en overhaling med lidt let billedbehandling. Du har også mulighed for at lave web-gallerier og eksportere dine fotos som JPEG eller andre filer. Hvis du har Windows XP og et nyere digitalkamera, kan programmet være vanedannende.

Betaversionen af Lightroom 2 er gratis at prøve. Læs mere her.

Mini notebook

Lars Jacobsen, chefredaktør

I en næsten konstant strøm af gode produkter og næsten gode hvis-de-bare-lige-ændrer et par ting, er det svært ikke at blive begejstret. Ofte handler det mere om, at mine arbejdsrutiner, mine hobbies eller mine øvrige dimser ikke passer sammen med noget nyt, når der er udstyr, jeg ikke lige begejstres af.

Canon 24-70 2.8L objektiv

Jeg har efterhånden fået fyldt kameratasken godt op med tilbehør til mit Canon 30D. 17-40 mm 4L, 70-200 mm 4L IS og ikke mindst den billige 50 mm 1.8. Men den seneste 24-70 2.8L sidder nu næsten altid på kameraet. Til 9.000-10.000 kroner for et objektiv skal det være lige i øjet - og det er det. Jeg har dog lige skulle vænne mig til objektivet for at få de skarpeste billeder.

HP 2133 mininotebook

HP's lille, men smarte, bærbare computer (læs anmeldelsen her) ligner noget til 10.000 kroner, men koster under 4.000 kroner for den største model. Godt nok er HP så fodslæbende, at danskerne først kan nyde den til efteråret, men en god bekendt i USA sørgede for en model. Jeg synes, min Lenovo X60s var lille og handy før, men må konstatere at en bærbar med 8,9 tommer skærm er endnu mere handy. Bare husk, at en mininote ikke er en erstatning for en stationær – men et supplement.

Turbo-3G modem

Det er ikke en nyhed, og det er ikke superavanceret, men til gengæld er det supersmart: Internet overalt til en rimelig pris. Når man arbejder og besøger mange forskellige steder, er det guld værd at have sin egen internetforbindelse i USB-porten. Jeg har haft mit Turbo-3G USB-modem fra 3 i et år, og det er en af de få faste dimser i min taske. Hvis prisen så bare ville komme ned i udlandet, ville alt være perfekt.

Boblere: Intel QX9770 quadcore processor, som klarer alle mine computeropgaver med et snuptag, og
Nextlinks Invisio G5 Bluetooth headset, hvis ekstra batteri i holderen holder det kørende længe efter, at jeg er løbet tør for interessante ting at sige...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere