Drop tekstsøgning – brug fotos i stedet

Ny webtjeneste lader dig søge med billeder efter både tekst og fotos. Drop den traditionelle tekstsøgning og prøv noget nyt.

Hvorfor bruge tekst til at søge efter billeder? Hvorfor ikke bruge billeder?

Med TinEye kan du bruge fotos til søgninger, når du er på jagt efter information.

Hvis du gerne vil læse om Nikons professionelle kamera D3, så smider du ganske enkelt et link til foto – se eksempel til højre.

Herefter vil TinEye vise dig link til sider, der også indeholder billedet. Da det er et produktfoto, er det brugt på rigtig mange sider – oftest anmeldelser.

Som en lille ekstra bonus fås et plugin til Firefox på TinEyes webside, og du skal derfor blot højreklikke på et foto og vælge menuen ”Search Image on TinEye” for at give det en søgning.

Ikke så omfattende søgning

Desværre har TinEye ”kun” indekseret 487 millioner af nettets mange, mange fotos, og derfor kan du sagtens gå forgæves i billedjagten. Hvis du til gengæld vælger at bruge kendte billeder, eksempelvis maleriet af Mona Lisa, er der garanti for gevinst og et imponerende søgeresultat over websider, der viser Leonardo Da Vincis verdensberømte portræt. TinEye finder også billeder, der minder om Mona Lisa, blandt andet et hvor Mr. Beans hoved er manipuleret ind i maleriet.

Har nogen stjålet dit foto?

TinEye kan også bruges til at se, om nogen har rippet dit Facebook-billede eller profilfotoet fra din firmawebside og lagt det ind et helt andet sted – i en helt anden sammenhæng.

For professionelle fotografer kan TinEye også være et solidt værktøj til at overvåge, om nogen overtræder ophavsretsloven og har bragt deres fotos uden at få tilladelse.

Som så mange alle andre nystartede webtjenester er TinEye i beta.

Du kan dog stadig prøve den ved at klikke her. Det kræver, at du registrerer dig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere