Sikkerhedsekspert: Sådan sikrer du dig

Hvad skal du gøre for at sikre dig mod virus, phishing og malware? Vi har talt med en sikkerhedsekspert, der giver gode råd til at sikre computeren.

Virus, malware, phishing osv. Truslerne på nettet er mange, men hvad skal man gøre for at sikre sin dyrebare pc mod det onde.

- Man skal altid have anti-virus og firewall, men markedet ændrer sig hele tiden, så jeg vil ikke pege på et bestemt produkt, siger it-sikkerhedskonsulent Mikael Vingaard fra sikkerhedsfirmaet CSIS.

Han råder privatpersoner til at følge med i udviklingen af produkter, høre om andres erfaring samt tjekke websider, der tester og sammenligner anti-virusprodukter.

Sidst, men ikke mindst, skal man prøve produkterne af og se, hvad der passer til ens behov. Og så er der spørgsmålet, om man skal hive dankortet frem og betale for et anti-virusprogram, eller man kan nøjes med et gratis.

- Jeg er imponeret over, hvor gode gratis-produkterne er blevet. Det er typisk fuld support, man betaler for, når man vælger en betalings-udgave, og man må selv afveje, om man har behov for support, siger Mikael Vingaard.

Når du har installeret anti-virus programmet, skal du sætte det til at scanne en gang om ugen og supplere med en onlinevirusscanning af et andet fabrikat med jævne mellemrum.

Et andet, og voksende, problem på nettet er spam, som det næppe er realistisk at slippe helt for, men som man da kan prøve at bekæmpe.

- For at prøve at undgå spam skal du finde en mailudbyder med et godt spamfilter. Både Gmail og Hotmail har gode filtre. Brug en alternativ mail til tilmeldinger og websider der skriver ”vi kontakter dig aldrig”, men som sjovt nok alligevel har brug for din mailadresse…, siger Mikael Vingaard.

Et andet tip er ikke at bruge tilmelde/framelde-funktioner i spammails, for bruger du den, så ved bagmændene, at mailadressen bliver brugt.

- Generelt skal man kun installere software, man stoler på, og så skal man behandle sin pc, som man behandler en ny bil – puds, plej og vedligehold den, siger Mikael Vingaard.

Det betyder for eksempel at opdatere sin pc, særligt mindre programmer, man måske ikke tænker så meget over i det daglige, og at bruge legale versioner af Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere