Sikkerhedsekspert: Sådan sikrer du dig

Hvad skal du gøre for at sikre dig mod virus, phishing og malware? Vi har talt med en sikkerhedsekspert, der giver gode råd til at sikre computeren.

Virus, malware, phishing osv. Truslerne på nettet er mange, men hvad skal man gøre for at sikre sin dyrebare pc mod det onde.

- Man skal altid have anti-virus og firewall, men markedet ændrer sig hele tiden, så jeg vil ikke pege på et bestemt produkt, siger it-sikkerhedskonsulent Mikael Vingaard fra sikkerhedsfirmaet CSIS.

Han råder privatpersoner til at følge med i udviklingen af produkter, høre om andres erfaring samt tjekke websider, der tester og sammenligner anti-virusprodukter.

Sidst, men ikke mindst, skal man prøve produkterne af og se, hvad der passer til ens behov. Og så er der spørgsmålet, om man skal hive dankortet frem og betale for et anti-virusprogram, eller man kan nøjes med et gratis.

- Jeg er imponeret over, hvor gode gratis-produkterne er blevet. Det er typisk fuld support, man betaler for, når man vælger en betalings-udgave, og man må selv afveje, om man har behov for support, siger Mikael Vingaard.

Når du har installeret anti-virus programmet, skal du sætte det til at scanne en gang om ugen og supplere med en onlinevirusscanning af et andet fabrikat med jævne mellemrum.

Et andet, og voksende, problem på nettet er spam, som det næppe er realistisk at slippe helt for, men som man da kan prøve at bekæmpe.

- For at prøve at undgå spam skal du finde en mailudbyder med et godt spamfilter. Både Gmail og Hotmail har gode filtre. Brug en alternativ mail til tilmeldinger og websider der skriver ”vi kontakter dig aldrig”, men som sjovt nok alligevel har brug for din mailadresse…, siger Mikael Vingaard.

Et andet tip er ikke at bruge tilmelde/framelde-funktioner i spammails, for bruger du den, så ved bagmændene, at mailadressen bliver brugt.

- Generelt skal man kun installere software, man stoler på, og så skal man behandle sin pc, som man behandler en ny bil – puds, plej og vedligehold den, siger Mikael Vingaard.

Det betyder for eksempel at opdatere sin pc, særligt mindre programmer, man måske ikke tænker så meget over i det daglige, og at bruge legale versioner af Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere