24 fede julegaver
Det kan være svært at overskue alle de fede produkter, der kommer på markedet, og når julen nærmer sig, og man både skal finde på ønsker til sig selv og gaver til andre, kan det være rart med lidt inspiration.
Derfor har PC World samlet 24 fede julegaver, som meget gerne må ligge under redaktionens juletræ den 24. december.
Vi har bragt del et og del to, og på de følgende sider kan du se tredje del og de sidste otte fede julegave-ideer.
17. Panasonic HDC-SD5 - videokamera
Hvis du vil have dine egne HD-optagelser banket op på fladskærmen i stuen, er Panasonic HDC-SD5 ikke noget skidt valg.
Videokameraet vejer sølle 340 gram, og alligevel skaber det helt fantastiske levende billeder.
Harddisken er sparet væk for at holde kampvægten nede, og derfor gemmes dine HD-optagelser på SD- eller SDHC-kort, som videokameraet ivrigt sluger.
Du må investere i et SDHC-kort på otte gigabyte, hvis du have plads til 80 minutters nonstop optagelse. Til gengæld får du et lækkert lille videokamera, som er utroligt let at betjene.
Bank den røde knap i bund, og du er klar til at lave bedre optagelser, end du er vant til fra dit gamle, grumsede, analog tv-signal. Panasonic HDC-SD5 koster omkring 9.000 kroner.
Læs en anmeldelse af videokameraet her.
18. Logitech VX Nano - mus
Har du en gang eller to været tvunget til at lave store opgaver på en bærbar pc via touchpad’en, så ved du også, at kun din kiropraktors bankkonto er glad for den opsætning.
Længere arbejde med en bærbar pc, uanset om det er på hotelværelset eller derhjemme, kræver derfor en ordentlig mus.
Desværre er de fleste mus udstyret med meget store USB-dongles, der rager langt ud af siden på din bærbare pc.
Dermed er stikkene meget udsatte for vrid, slag, nysgerrige barnefingre og andre trusler, som kan få USB-porten til at brække af.
Logitech har derfor haft hovederne i blød, og den proces har betydet, at de har været i stand til at krympe USB-donglen, der sikrer forbindelsen mellem Logitech VX Nano og pc’en.
Hvor en standard USB-dongle er omkring 50 millimeter lang, er VX Nano’s dongle blot 18,5 millimeter. Og når først donglen er sat i pc’en, stikker den blot 8 millimeter ud på siden. Smart og ekstremt brugbart. VX Nano koster omkring 570 kroner.
Læs en anmeldelse af VX Nano her.
19. 3G Modem fra 3 og D-Link DIR-451 - internet
Er du, ligesom utallige andre, blevet fristet af de hurtige mobile HSDPA-forbindelser, som mobilselskabet 3 reklamerer massivt for i øjeblikket?
I så fald har D-Link et produkt, der kan gøre din forbindelse endnu mere alsidig. Det er den trådløse router DIR-451, der ved første indtryk blot ligner en almindelig WiFi-router.
Men det unikke dukker op, når man på bagsiden finder både en PCMCIA- og USB-port. Det er her, du sætter dit PCMCIA- eller USB-modem fra 3 i.
Efter en kort opsætning kan du så dele din HSDPA-forbindelse med andre via routernes WiFi-del. Har du ikke mod på WiFi, kan du også benytte en af de indbyggede fire Ethernet-porte.
Det gør kombinationen af HSDPA-modem og DIR-451 ideel til backup, når internettet bare skal virke, til sommerhuset, til bilen eller andre steder, hvor du og vennerne bare ikke kan leve uden internet.
Pris for 3G-modem: 300 kroner pr. måned - pris for DIR-451: 1.400 kroner.
Læs en anmeldelse af D-Link DIR-451 her.
20. Panasonic Lumix DMC-FZ18 - kamera
Når det kompakte digitalkamera ikke længere tilfredsstiller behovet, må man kigge lidt opad. For eksempel på Panasonic Lumix DMC-FZ18.
Kameraet tager rigtig gode billeder og er udstyret med et rigtigt godt objektiv fra Leica. Objektivet giver hele 18 gange optisk zoom, og opløsningen er på otte megapixels.
Kameraet har en glimrende anti-ryste-funktion - kaldet MEGA O.I.S. for Optical Image Stabilisation - og en vægt på cirka 440 gram med batteri og flashkort.
Med Intelligent Scene Selector indstilles kameraet automatisk alt efter motivet, automatisk ansigts genkendelse hjælper kameraet til at genkende ansigter og Continuous Auto Focus fokuserer automatisk på motivet, uden man ellers behøver trykke udløserknappen halvt ned. Kameraet er set til omkring 3.000 kroner.
Læs en anmeldelse af DMC-FZ18 her.
21. Bang & Olufsen Serenata - mobiltelefon
B&O er klar med efterfølgeren til mobiltelefonen Serene. Den nye model hedder Serenata og ligner et betjeningspanel fra et rumskib.
I forhold til Serene har Serenata langt mere spændende specifikationer, og den nye mobil er udstyret med 3G og fire gigabyte hukommelse.
Musik spiller en stor rolle i denne 136 gram tunge telefon, som blandt andet håndterer formaterne MP3, WMA og ACC.
Højttalere foldes ud, når der skal høres musik, og man finder frem til numrene ved at suse rundt i mobilens menuer med et navigationshjul. Skærmen er 2,26 tommer og har en opløsning på 240 gange 240 pixels.
Kamera har mobilen intet af, men den kan godt modtage MMS. Prisen på hightech-mobilen er 10.000 kroner.
Læs en anmeldelse af Serenata her.
22. Logitech Alto Cordless - bærbarstander
Din fysioterapeut eller kiropraktor kan nemt blive overflødig, hvis du køber Logitech Alto Cordless til din bærbare computer.
Alto er en notebookstander, der bringer computerens skærm op i arbejdshøjde. Der medfølger et relativt støjsvagt trådløst tastatur, så tastatur og stander kan placeres uafhængigt af hinanden.
Standeren kan klare store og tunge bærbare med skærme op til 17 tommer, og det tager et halvt minut at pakke standeren sammen eller ud.
Sammenfoldet fylder sættet omtrent det samme som to hardcover-bøger lagt i forlængelse af hinanden, og Logitech Alto Cordless er i det hele taget et meget gennemtænkt produkt. Hvis du vil slippe for flere kiropraktor-besøg så køb standeren for 949 kroner.
Læs en anmeldelse af Logitech Alto Cordless her.
23. Intel quadcore cpu - processor
For nogle år siden konstaterede ingeniørerne hos AMD, at én cpu som kørte med tophastighed brugte mere strøm og udviklede mere varme end to processorer, som kørte med en mere moderat hastighed.
Resultatet var de første dobbeltkerneprocessorer. Efter et par generationer er Intels Core 2 Duo-processor nu førende i hastighed og oppe på fire kerner, kaldet quadcore.
Seneste version hedder Penryn, er produceret med 45 nanometer teknologi og bruger mindre strøm end nogensinde før i forhold til regnekraften.
Og den er imponerende - ikke så meget i spil, som endnu ikke er optimeret til fire processorer, men roder du med tunge beregninger, billeder eller film, så er det som at installere en V8 motor i din Skoda.
Priserne er cirka det samme, og topmodellerne starter på 8-10.000 kroner.
24. HTC S730 - smartphone
Den asiatiske storproducent HTC har traditionelt stået bag telefoner til erhvervslivet, blandt andet under navne som iMate eller Qtek.
Nu er skalkeskjulet imidlertid droppet, og deres telefoner markedsføres under HTC brandet i hele verden. Her er tale om smartphones med fokus på forbindelser og tekstinput.
Seneste skud på stammen er HTC S730, der er en forbedring af storsælgeren S710, som gik rent ind hos mange på grund af kombinationen af normal størrelse telefon med nummertaster – og så skydetastaturet i siden, som gør e-mails til en leg.
I afløseren S730 er processoren nu dobbelt så hurtig, og den bovlamme EDGE-forbindelse er opgraderet til en hurtig 3,6 Mbps HSDPA-forbindelse. Prisen er omkring 4.000 kroner.