24 fantastiske julegaver - del 2

Hvis du mangler inspiration til ønskesedlen til jul, eller til hvad du skal give venner og familie juleaften, så fortvivl ikke. Her er anden del af PC Worlds bud på 24 fede julegaver. Se her hvad du skal ønske dig af julemanden.

24 fede julegaver

Det kan være svært at overskue alle de fede produkter, der kommer på markedet, og når julen nærmer sig, og man både skal finde på ønsker til sig selv og gaver til andre, kan det være rart med lidt inspiration.

Derfor har PC World samlet 24 fede julegaver, som meget gerne må ligge under redaktionens juletræ den 24. december.

Sidste søndag bragte vi første del, og på de følgende sider kan du se anden del og otte fede julegave-ideer.

Næste søndag bringer vi de sidste otte forslag.

9. Canon EOS 40D - spejlreflekskamera

De digitale spejlreflekskameraer stormer frem, og Canon har fyret nyeste model af, som er en hurtig skarpskytte.

For Canon EOS 40D fyrer 6,5 fotos af i sekundet, og det har en opløsning på ti megapixel. Først efter 75 store JPEG-billeder, eller 17 i RAW-formatet, trænger kameraet til hvilepause.

Skærmen er tre tommer, og den har Live View. Det vil sige, at du på LCD-skærmen kan se det samme som i søgeren, og du slipper derfor for at mase næsen flad mod kameraet hele tiden.

På skærmen vises blandt andet et live histogram, og du kan se, om billedet er eksponeret korrekt. Kameraet benytter Canons DIGIC III processor, der byder på forbedret farvegengivelse og hurtig opstart. Canon EOS 40D koster 11.199 kroner uden objektiv.

10. McAfee Total Protection - Anti-virus

Beskyt din egen pc, din ægtefælles pc, børnenes pc og din mobiltelefon mod virus med sikkerhedspakken McAfee Total Protection, der er lidt mere end et enkelt, standard antivirusprogram.

Pakken passer godt til en familie, fordi sikkerhedsløsningen beskytter og overvåger dit hjemmenetværk og kan stoppe forbudte websteder, uønsket aktivitet og stødende billeder, ud over at det selvfølgelig holder din pc fri for virus.

Løsningen bliver løbende opdateret, og du får opdateringerne som downloads fra internettet. Her kan du også forny dit abonnement, og på den måde behøver du ikke at købe en ny antivirus-pakke i en butik.

McAfee Total Protection koster 669 kroner og dækker tre pc’er, men du kan købe licenser til flere, hvis det er nødvendigt.

11. Nokia 6110 - mobiltelefon

Har du brug for at finde vej, når du er på farten – både i bil og til fods - så er mobiltelefonen Nokia 6110 en god hjælper, for den har indbygget GPS. Og den fungerer rigtig godt.

Du kan indstille, om du er i bil eller til fods, og så vælger GPS’en den mest optimale rute, og det er faktisk til fods, at Nokia 6110 er bedst.

Nokia 6110 er en Turbo-3G-telefon, hvilket betyder, at man kan downloade med høje hastigheder og føre videosamtaler ved hjælp af det frontmonterede kamera med VGA-opløsning.

Mobilen er en slider-telefon med et to megapixel-kamera, og den er udstyret med navigationsprogrammet Route 66.

Det er en rigtig god telefon med en rigtig god GPS, så hvis du skal have en kombiløsning med både mobil og navigator, så er Nokia 6110 oplagt. Den er set til knap 3.000 kroner uden abonnement.

Læs en anmeldelse af telefonen her.

12. Creative Zen - medieafspiller

Hvis ikke du pinedød skal have en iPod, så får du i Creative Zen en medieafspiller med mange funktioner og en smart mulighed for at udvide hukommelsen med SD-kort.

Zen kan afspille musik, vise video og billeder, har FM-radio, diktafon og en kalenderfunktion. Skærmen er på 2,5 tommer, kan gengive op til 16,7 millioner farver og ser rigtig godt ud.

Farverne er flotte og brugervenligheden er helt i top. Afspilleren måler 5,5 x 8,3 x 1,2 centimeter, og det svarer nogenlunde til 4-5 kreditkort lagt ovenpå hinanden, så den kan sagtens være i skjorte- eller jakkelommen.

Creative Zen koster 1.299 kroner for udgaven med fire gigabyte, vil du have otte gigabyte, må du slippe 1.799 kroner.

Læs en anmeldelse af Creative Zen her.

13. Logitech MX Air - mus

En mus lidt ud over det sædvanlige er MX Air fra Logitech, der er trådløs og både kan bruges på bordet og i luften.

Musen er utrolig flot og stilet, og den vil uden tvivl passe perfekt til en PowerPoint-fremvisning på et bestyrelsesmøde. Musen bruges i luften ved at dreje den til højre eller venstre eller vippe den op eller ned. Og det fungerer faktisk rigtig godt.

Musen skal bruges som en fjernbetjening, altså med tommelfingeren på venstre museknap og de andre fingre under musen som støtte, og så kan man sidde med den i sofaen og styre sit mediecenter.

MX Air rækker 9-10 meter og er generelt meget vellykket, for den fungerer også fint som almindelig mus på bordet. Hvis du er blevet fristet, så må du slippe 1.179 kroner for at kunne kaste dig i sofaen med musen i hånden.

Læs en anmeldelse af musen her.

14. Apple iPod Touch

Hvis din medieafspiller skal mere end bare afspille musik og video, så er iPod Touch er godt bud. Touch er en lækker multimaskine, der kan en hel del.

Musik, video, kalender og kontakter, net-adgang og fotoviser er nogle af egenskaberne, og navigationen foregår med fingrene på skærmens 3,5 tommer store display – Touch har kun to knapper.

Du har adgang til iTunes-butikken direkte fra din Touch, så hvis du er koblet på vennernes trådløse netværk, kan du søge efter og købe musik på den lille skærm.

iPod Touch ser rigtig flot ud, og du får et intuitivt styresystem. Hvis du vil flashe Apples multimaskine på arbejdet, må du slippe 2.300 kroner for otte gigabyte-udgaven eller 3.000 kroner for 16 gigabyte-udgaven.

Læs en anmeldelse af medieafspilleren her.

15. QNAP TS-109

En af de største plager ved at have flere pc’ere i huset er at holde styr på backuppen og huske, hvor man egentlig har gjort af den vigtige Excel-fil med husholdningsbudgettet.

Samtidig ville det være rart at kunne vise alle feriebilleder, som ligger spredt på den stationære pc og på den bærbare uden at flytte 16 gigabyte filer hver gang.

Heldigvis er der de seneste par år vokset en underskov af såkaldte NAS-drev, eller Network Attached Storage-drev, frem. TS-109 Turbo Station fra Qnap er et NAS-drev, men også meget mere.

Det skyldes ikke mindst, at den lille TS-109 er udstyret med en lang række funktioner, der blandt andet tæller: Adgang til dine filer når du er på farten, deling af filer på din hjemmenetværk via web eller ftp, fotogallerier, downloadstation til både almindelige filer samt ftp og BitTorrent downloads, webserver, medieserver, iTunes server samt printer server.

Derudover kan tilføjes gigabit-netværk, mulighed for at tilslutte både diske gennem USB- og eSATA-stik og et nydeligt metalkabinet lykkeligt fri for støjende blæsere. Et sikkert hit til den avancerede hjemmebruger - tilsæt kun harddisk. Pris fra 1.900 kroner.

Læs en anmeldelse af NAS-drevet her .

16. HP Photosmart A826 - fotoprinter

Får du heller aldrig fremkaldt alle dine mange digitale fotos? Så var det måske på tide at kigge nærmere på en fotoprinter, som lynhurtigt kan klare jobbet for dig.

Photosmart A826 er udført i et sjovt æggeformet design og har en berøringsfølsom skærm på syv tommer. Låget åbnes i toppen af printeren, når der skal lægges fotopapir i – den klarer formaterne 10x15 centimeter og 13x18 centimeter - og foran åbnes en printerbakke.

Det er nemt at smide digitalkameraets hukommelse i den lille æggeskal, og via den berøringsfølsomme skærm vælges fotos, som skal fremkaldes. Det tager blot et par minutter.

HP Photosmart A826 har endda funktioner, som fikser dine fotos op, hvis de indeholder røde øjne eller har andre skavanker. Prisen for æggeskallen er cirka 1.500 kroner.

Læs en anmeldelse af fotoprinteren her .




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering