9 tips til dit trådløse netværk

Hvis du har et trådløst netværk og vil udnytte det bedst muligt og optimere signalet, så er der her ni tips, der kan hjælpe dig på vej. Se dem her.

9 tips til dit trådløse netværk

Et trådløst netværk gør brugen af din pc mere fleksibel rent fysisk, og det bliver nemmere for flere computere at gå online i hjemmet.

Men prisen kan være ustabile forbindelser og svage signaler - og så er der selvfølgelig også den sikkerhedsmæssige del af det.

Men hvis du vil optimere dit trådløse netværk derhjemme, så er der her ni tips, der kan være værd at tage med.

1. Centralisere WiFi-udstyret
Din router eller dit accesspoint skal så vidt muligt placeres centralt i hjemmet, så signalet dækker hele boligen.

2. Tjek omgivelserne

Fjern routeren fra gulvet, vægge og metalgenstande – for eksempel metalkabinetter. Det hele kan påvirke signalet.

3. Udskift din routers antenne

Har du problemer med signalet, så kan det sandsynligvis betale sig at skifte antenne. Den antenne, der følger med routeren, er sandsynligvis designet til at sende i alle retninger, og hvis routeren står ved en ydermur, ryger halvdelen af signalerne den forkerte vej, og det er spild af kræfter. Hvis du køber en ny antenne, der sender i én retning, kan du bedre udnytte signalet.

4. Opsæt en mellemstation

Køb en trådløs repeater, som du placerer halvvejs mellem dit accesspoint og din pc. Det forstærker signalet.

Læs flere tips på den næste side...

Tip 5 til 9

5. Skift kanal på routeren

Din router sender signalet via en kanal, men du kan vælge andre kanaler, og ligesom at radiosignalet kan være bedre på en kanal fremfor en anden, kan du også forbedre signalet fra routeren til pc'en.

Har du også mange naboer, der alle kører på standardkanaler som 6 eller 7, så kan det være en god idé at skifte kanal (og dermed frekvens). Brug eventuelt et WiFi-snifferprogram som Netstumbler til at finde hvilke trådløse netværk der findes i området - og hvilke kanaler/frekvenser de sender på.

6. Tjek dine andre trådløse produkter

Hvis du bruger andre trådløse produkter, som en telefon for eksempel, kan signalerne forstyrre hinanden. Tjek at andre trådløse produkter ikke bruger 2.4GHz frekvens, kig i stedet efter telefoner der bruger 5.8GHz eller 900MHz frekvenser.

7. Tjek for opdateringer

Producenterne bag trådløst udstyr laver af og til opdateringer til udstyret, så derfor er det en god ide at tjekke producenternes hjemmesider i ny og næ efter ny firmware. For langt de fleste produkter er det en simpel proces, der blot indebærer, at du skal hente en fil og bagefter vælge den i routerens software. Der kan også være nyt til den software, der bliver brugt til dit styresystem eller netværkskort - tjek Microsoft Update.

8. Vælg udstyr fra samme producent

Selvom udstyr fra forskellige producenter virker sammen, kan der være fordele – som forøget ydeevne - hvis du holder dig til samme mærke. Vi har i hvert fald set udstyr, som var lettere fremmedfjendsk, når det kom til samtale med konkurrentens produkter.

9. Køb den nyeste 802.11n (næsten standard)

Da 802.11g standarden kom frem, var det en god forbedring for den gamle b-standard. Imidlertid fik vi ikke så meget rækkevidde, som vi havde håbet. Den leverer den nyeste 802.11n til gengæld i lidt rigeligere mål. Så skal du købe nyt, eller har du problemer med rækkevidden, er 802.11n-baseret udstyr værd at overveje. 802.11n er endnu ikke helt vedtaget som standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere