Det tager PC World med på ferien

Ferien nærmer sig, og på PC Worlds redaktion ser vi, som alle andre, frem til at komme lidt væk og slappe af. I kufferten skal der naturligvis også pakkes elektroniske sager sammen med sokker og solcreme. Her er nogle bud på, hvad redaktionen tager med, eller gerne ville tage med, på ferie.

Benjamin Steengaard Rasmussen, journalist

Ferien står for døren eller er måske allerede begyndt. Under alle omstændigheder er det tid til at overveje, hvad der skal pakkes i kufferten.

På PC World holder vi lige så meget af ferier, som alle andre. Ikke mindst fordi de giver os en mulighed for at prøve vores elektroniske legetøj af på nye måder.

Vi giver derfor her nogle bud på, hvad redaktionen tager med, eller gerne ville tage med, på ferie.

Benjamin Steengaard Rasmussen, journalist

Når jeg sætter mig i flyet med kursen mod Rom og bagefter Paris, ved jeg, at fødderne er ømme, når jeg vender hjem igen. Vi plejer at traske rundt fra morgen til aften og for ikke at slæbe på alt for meget, vil kompaktkameraet Canon Ixus 850 IS være perfekt at have med. Det fylder ikke for meget, kan nemt være i lommen og er et glimrende kamera.

En dag eller to smutter vi nok til stranden, og så opstår problemet, når man kun er to af sted og gerne vil i vandet samtidig, hvem passer på pung og mobil? Det gør Yelpie, der er et slags pengeskab, der udsender et øredøvende signal, hvis nogen prøver at løbe med det.

10 dage sydpå uden musik er utænkeligt. Men der er ingen grund til at slæbe hele musiksamlingen med, og selvom Apples iPod Shuffle mangler en skærm og ikke kan rumme uendeligt mange numre, så er den helt fin til denne tur. Særligt på grund af størrelsen.

Mikkel William Nielsen, nyhedsredaktør

De seneste par ferier har jeg undværet den bærbare for ikke fylde kufferten alt meget. Men da turen sidste år gik til USA, savnede jeg virkelig min flade følgesvend. For der er gratis WiFi på de fleste hoteller, moteller og kaffebarer, så det er ikke noget problem at finde en trådløs forbindelse.

Computeren kan især bruges til at booke hoteller på farten, hvis du rejser uden en 100 procent fastlagt rute. Samtidig kan du sende feriebilleder hjem, så venner og familie kan følge med i din rejse. Og behøver jeg at nævne mulighed for at tjekke mail jævnligt?

Den bærbare skal helst ikke veje for meget, så et godt bud er LG C1 Express Dual, som fik karakteren fem ud af seks, da vi anmeldte den her på PC World. Den ultrabærbare vejer under 1,5 kilo, så mon ikke der kan blive plads til den i kufferten?

Kamera til sand og vand

Ingen ferie uden en tur til stranden, men sand og vand er normalt ikke digitalkameraets bedste legekammerater. Du behøver dog ikke gå i panik, hvis du har taget Pentax Optio W30 med ud til bølgen blå. Digitalkameraet er vandtæt, så du kan tage billeder under vandet, og hvis du taber det i sandet, er der ingen skade sket. Det perfekte kamera til strandturen, og undervandsbillederne bliver faktisk imponerende flotte.

Hvis du holder ferie i udlandet, skal du huske at have en adapter med til alt dit elektroniske isenkram. Det er nemlig ikke alle steder, hvor du bare kan smide elektronikken ind i den lokale stikkontakt uden at brænde dit grej af. Men hvorfor overhovedet rode med stikkontakter, når du kan oplade alle dine elektroniske dimser ved hjælp af solenergi. Og mulighederne er mangfoldige:

B Outstanding iBag kan oplade din mobil eller iPod, mens du vandrer rundt i solen. Tasken oplader langt de fleste mobilmærker med de medfølgende adaptere.

Hvis du ikke gider slæbe rundt på en taske, kan du nøjes med SUNNY. Det er en smart gadget, som er udstyret med et Lithium batteri, der oplader din strømhungrende mobil. Hvis SUNNY selv er flad, er der ikke grund til panik, den lille gadget rettes blot mod sollyset, hvorefter den kan levere strøm til den mobile enhed takket være solenergi.

Selv hvis turen går til Roskilde Festival, kan du også få hjælp af solens stråler. Var det noget med et telt, som suger solens stråler til sig og sørger for at lyse det op om aftenen. På den måde slipper du for at bakse løs med lommelygten, når du skal i seng og har fået en god portion humle inden for vesten.

Lars Jacobsen, chefredaktør

Som redaktionens eneste familiefar går mine ferier ikke til så mange eksotiske destinationer, men en tur i sommerhuset eller til Malta er det blevet til. Begrænsningens kunst lærer jeg dog nok aldrig at beherske, så der er godt proppet i taskerne.

Typisk har jeg mit Canon EOS 30D digitale spejlrefleks med inklusiv et 17-40 4L og et 70-200 4L IS objektiv. Derudover kan man selvfølgelig ikke forlade hjemmet uden tre til fire flashkort i 2 gigabyte-klassen. Det kræver selvfølgelig en taske, der beskytter fotoet mod elementernes rasen, så de ligger oftest en Lowepro DryZone Rover, som er en rygsæk med et helt vandtæt - og delvist stødsikkert - kamerarum.

Til at holde ro på bagsædet eller i flyveren har jeg en Creative Zen:W medieafspiller med. Her har jeg typisk overført 20-30 timers børne-tv fra min Kiss DP-558 eller rippet en DVD, sådan at min søn kan se lidt Peter Pedal. Samtidig kan Zen:W på ferien selvfølgelig bruges til at tage backup af hukommelseskortene fra kameraet. I bilen er han selvfølgelig udstyret med en DVD-afspiller fra NextLink, som understøtter både DVD, DivX, USB-stik og SD-kort.

Til familieferier i udlandet har jeg ikke en bærbar med, men i stedet en smartphone med WiFi som for eksempel en HTC S620, så der kan tjekkes mails.

Går turen til sommerhuset, sidder der selvfølgelig en Garmin Nüvi 660 i forruden. I sommerhuset kommer der desuden oftest min Lenovo X60s arbejdsbærbare på 1,3 kilo med - og af og til en Dell XPS1710 spillebærbar med, sådan jeg kan tage mig en tur Civilization IV når resten af familien sover. Samtidig er Dell’en udstyret med Windows Vista Ultimate og fungerer derfor som et mediecenter sammen med en DVB-T tuner.

Det største problem ved ferier er mangelen på forbindelse til internettet, så til ture i Danmark har jeg lige bestilt Turbo 3G fra 3, mens jeg i udlandet oftest bare finder en internetcafé på grund af de absurde datapriser på op imod 100 kroner pr. megabyte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere