En undermåler fra Toshiba på 2.830 gram

Er du på udkig efter en stokkonservativ arbejdsmaskine – og forsager du Windows Vista og alt dets væsen – er dette muligvis maskinen for dig. Ellers kan du godt kigge videre.

Toshiba er ved at få samme ry som i sin tid IBM – og altså nu Lenovo – som producent af gennemsolide arbejdsbærbare uden så forfærdelig mange dikkedarer.

Til gengæld skal man have en brist for at finde maskinerne decideret spændende.

Også selv om enkelte, blandt andet denne 2.830 gram tunge Toshiba Satellite Pro A120, er ganske pæne på en lidt bænkevarmeragtig facon.

Samlekvaliteten er acceptabel, og eneste raslelyd kom fra de små låse, der holder det lukkede låg på plads. Det kan vi godt leve med.

Dog mangler tastaturet lidt af den stivhed og soliditet, man kan forvente af en business-maskine i prisklassen.

Meget beskedent testresultat

Specifikationerne omfatter en Intel Core2 Duo T5600-processor med en clockfrekvens på 1,83 GHz, en gigabyte systemhukommelse samt en 100 GB SATA-harddisk, der roterer med 5.400 omdrejninger pr. minut.

Helt acceptabelt, hvis ikke det var for manglen på andre grafiske kredsløb end de, der sidder på Intel Mobile 945GM-chipsættet.

Deraf følger også et meget beskedent testresultat i PCMark05 på blot 2.266 point, hvilket på ingen måde kan betegnes som acceptabelt. Der er trods alt ultrabærbare forretningsmaskiner med mere end et år på bagen, der slår dette resultat med 500 point eller mere.

Nu var vores testmaskine udstyret med Windows XP Professional, og det er nok meget godt, eftersom den grafiske oplevelse på Windows Vista nok ikke havde været noget at skrive hjem om.

Fin arbejdstid pr. opladning

Heldigvis er maskinen udstyret med både multiformat dvd-brænder og 801.11 a/b/g trådløst netværk – hvilket man kunne forvente (men ikke med Bluetooth, hvilket undrer).

Ligeledes skylder vi at nævne skærmen på 15,4 tommer med opløsningen 1280 x 800, der er udmærket, let læselig og i bredformat.

Batteritiden målte vi til tre timer og 42 minutter med skærmen på næstlaveste niveau og tændt trådløst netværk. Det er sådan set meget pænt uden at være prangende.

Disse positive takter redder dog ikke billedet af en maskine, der på næsten samtlige områder falder igennem som en undermåler. Og det er vel de færreste, som har lyst til at blive set med sådan en under armen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere