W950i: Walkman på business class

Der findes walkman-mobiler til de unge og hippe, og der findes smartphones til de travle og nålestribede. Men nu findes der også en mobil, der forener de to segmenter - og giver os alle sammen musik til arbejdet.

W950i: Walkman på business class

W950i er tydeligvis møntet på mere modne brugere end de fleste walkman-modeller.

Farven er en diskret sortviolet med et let pift af orange og en gennemgående blank metalramme. Telefonen er hverken tyk eller tung (1,5 cm - 112 gram), men den er usædvanlig bred (5,4 cm).

Formatet er identisk med M600i, men desværre har man ikke genbrugt det nyskabende tastatur. W950i må nøjes med almindelige taltaster, som tilmed er svære at ramme, fordi de er helt flade. Flot - ja. Fingervenligt - nej!

Tastaturet er afgjort et svagt punkt i forhold til andre smartphones i samme prisklasse - ikke mindst Sony Ericssons egen M600i.

Fælles for begge er, at betjeningen kræver tilvænning, fordi de gængse menuknapper er afløst af et rullehjul på siden. Meget klares også med den trykfølsomme skærm, som heldigvis er stor og skarp (2,6" - 240 x 320). Skærmen er et stort aktiv, når man surfer på nettet, og med lidt øvelse kan den også genkende din håndskrift. Men i praksis er det hurtigere at bruge skærmtastaturet, selv om ikonerne her er så små, at man må bruge pegepinden.

Hukommelsen i W950i kan ikke udvides, og præcis denne mangel har diskvalificeret mange musikmobiler. Men når det indbyggede musiklager, som her er på 4GB, stiller sagen sig lidt anderledes.

Dette rækker til mindst 1000 sange i god kvalitet - eller op mod 100 cd'er. Og det må være rigeligt, med mindre man af princip ønsker at medbringe hele musiksamlingen. I så fald er der stadig ingen vej uden om en harddisk-baseret MP3-afspiller. Og bortset fra Nokia har de fleste vist indset, at harddiske ikke hører hjemme i mobiltelefoner.

Stærke PDA-funktioner

Musikken kan sorteres efter blandt andet kunstner, album eller personlige spillelister - og illustreres med pladecovers eller animationer, som det kendes fra pc'en.

Det er let at søge i samlingen, og lyden er på højde med de fleste MP3-afspillere. Med den medfølgende fjernbetjening kan du styre musikken, mens telefonen ligger i lommen. Det er også muligt at tilkoble et par gode hovedtelefoner. Så ingen kan være i tvivl om, at W950i vil være noget ved musikken.

Telefonen har støtte for 3G, men den mangler både EDGE og Wi-Fi. Så når du er uden for 3G-rækkevidde, er du henvist til det sløve GPRS. Og glem alt om videosamtaler, for W950i er klinisk renset for kameralinser. Dette er ikke nødvendigvis en mangel. I flere virksomheder er det forbudt at medbringe kamera, og på mange telefoner er linsen mest i vejen.

De stærke PDA-funktioner (email, kalender, adressebog) bekræfter, at dette er en ægte smartphone. RSS-læseren er guld værd for mange, og weblæseren (Opera) er usædvanlig god til at skalere websider til den (trods alt) lille skærm.

Det er ikke noget problem at afvikle flere programmer på samme tid, men selve betjeningen virker lidt sløv i optrækket. Der kan både gå et og to sekunder, fra man peger på et menupunkt, til menuen åbnes. Denne træghed er tilsyneladende en generel svaghed ved Symbian-styresystemet.

I en så alsidig telefon afhænger batteriets levetid helt af anvendelsen. Men ved let blandet brug (musik, web og tale) havde vi apparatet til opladning hver anden dag, og det er i orden for en 3G-mobil med stor skærm.
W950i er ikke komplet - hverken som smartphone eller walkman. Men den er en elegant fusion, der nok skal finde sin niche.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere