Hvid tuner til sort notebook

En af de bedste DVB-T-modtagere til USB-porten, omend den trænger til lidt efterpolering.

Hvid tuner til sort notebook

Pinnacle har begået en fiks lille DVB-T-modtager til USB-stikket, og produktet ligner langt hen ad vejen en vinder. Topkarakterer bliver det dog ikke til, for hardwaren er lidt for stor og lidt for langsom, og softwaren mangler de sidste detaljer.

PCTV USB Stick er en DVB-T modtager, der passer ind i USB 2-porten. Pakken inkluderer udover USB-tuneren en lille bordantenne med magnetisk fod samt en fjernbetjening, og den medfølgende software gør det muligt at se og optage tv i MPEG- og DivX-format samt lytte til radio via Internet. Man kan også pause tv-programmer (såkaldt ”timeshifting”) eller bede om at få optaget programmer på bestemte tidspunkter.

Der er desuden indbygget tekst-tv og Elektronisk Program Guide (EPG) samt mulighed for at hente programoversigter via tvtv.co.uk-tjenesten, som dækker en stor del af Europas tv-kanaler.

Let at installere og bruge

Æsken er en af den slags plastikforbrydelser, det kræver en stor saks at åbne, men når man først kommer indenfor, belønnes man med en nydelig, hvid USB-tuner lidt større end en USB-nøgle.

Installeringen er let, for man sætter blot tuneren i USB-stikket og cd’en i drevet. Så klarer pc’en resten. Man skal dog lige bemærke, at Service Pack 2 er påkrævet, hvis man bruger Windows XP.

Softwaren er delt op i to hoveddele, hvor den ene bruges til konfiguration af tuneren og den andet til at se tv. Begge programmer har danske skærmtekster, og tv-modtageren kan tillige køres som en baggrundstjeneste, der sørger for at optage de ønskede udsendelser.

Billed- og lydkvaliteten er så klare og fine som på alle andre digitale tunere, også selv om produktet blev testet på en pc, der kun lige akkurat levede op til systemkravene.

Nogle få klagepunkter

På minussiden må være modtagerens omfang – den er så stor, at den sidder lidt løst i USB-stikket. Størrelsen gør også, at den kan blokere for andre USB-stik, der på notebooks tit sidder tæt sammen.

Under installeringen tog det desuden en evighed at scanne efter radiokanaler på internettet, og det blev til sidst opgivet. Heldigvis gik det som en leg at scanne efter DVB-T-signaler.

Vi savnede også en tættere integration mellem konfigurationsprogrammet og tv-modtagerprogrammet. Som det er nu, skal man slukke for tv-modtagelsen for at ændre selv ubetydelige konfigurationer.

I konfigurationsprogrammet findes der indstillinger til at optage tv direkte til dvd, men det kræver desværre Pro-udgaven af hardwaren for at fungere.

Det ellers så klare skærmbillede kan godt være lidt for mørkt, men der er underligt nok ingen mulighed for at justere lysstyrke og kontrast. Det bliver kun endnu mere underligt, når man afspiller en optaget udsendelse – den fremstår langt lysere, end da man så den oprindelige tv-udsendelse.

Et sidste klagepunkt må være, at det tager op til 10 sekunder eller mere at skifte kanal eller starte en optagelse eller timeshifting. Denne ventetid bliver hurtigt det største irritationsmoment ved produktet, og Pinnacle burde gøre noget ved det i næste udgave.

Meget tilfredsstillende oplevelse

PCTV USB Stick er en af de bedste DVB-T-tunere til USB-porten, vi har haft fornøjelsen at afprøve.

En lidt mindre og kvikkere hardware og en programpakke, der lige får de sidste detaljer med, ville være at ønske, men i det store hele var det dog en meget tilfredsstillende oplevelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere