Stor og tung

HP skal stramme sig an, for denne lommecomputer med telefoni er ikke helt vellykket.

Stor og tung

Det er en god idé at kombinere telefoni og lommecomputere, men der er to måder at gøre det på. Man kan tage en telefon og putte lommecomputerfunktionerne ind i den. Eller man kan tage en lommecomputer og udbygge den med telefoni.
Og det er den sidstnævnte løsning, HP har valgt til iPaq 6340. Denne lommecomputer bygger på Microsoft Mobile 2003 second edition. HP har ud over telefoni forsynet enheden med IEEE 802.11b og Bluetooth.

Alt sammen meget fint, men man kan mærke, at HP er ude i en ny produktkategori, da iPaq 6340 er den første lommecomputer med telefon fra HP. Om det er derfor, man har valgt en større antenne og et ekstra stort batteri til denne compufon, skal være usagt.

Selv som lommecomputer er iPaq 6340 et meget stort eksemplar af racen. Som telefon føles den gigantisk. Heldigvis har HP en god samling af Bluetooth profiler på enheden, hvor en af dem er en headset profil. Der følger også en udmærket bælteklip med.

Der er ikke den sidste nye processorteknologi i denne iPaq, idet brugerne må nøjes med en 400 megahertz xScale processor fra Intel. Det betyder ikke meget i praksis, da denne lommecomputer føles kvik nok.

Med Windows Mobile lægger Microsoft op til, at hardwarefabrikanterne tilføjer ekstra faciliteter i deres enheder. Også her viser HP, at man er uerfarne på telefonfronten. Der er nemlig næsten ingen ekstra telefonmuligheder med, selv om der er rig plads til forbedringer i Windows Mobile, hvor det er svært at få for eksempel MMS til at virke.

I forhold til en enhed som Nokias Communicator 9500 er integrationen af telefoni og lommecomputer langt ringere i Windows Mobile, som efterhånden trænger til en opdatering.

Vi havde en Qtek 9090 til rådighed samtidig med HP’s enhed, og direkte sammenlignet leverer Qtek mere for pengene. Man får med Qtek 9090 simpelthen en bedre telefon, da Qtek er bedre til at proppe ekstrafunktioner ind i Windows Mobile end HP. Og Qtek enheden havde indbygget tastatur, hvor HP’s tastatur er løst og lidt ufikst.

Vi havde ingen problemer med HP iPaq 6340 under testen, både telefoni og computer funktioner gjorde som forventet. Og kan man leve med at bruge den berøringsfølsomme skærm som tastatur og enhedens størrelse, er den et udmærket valg for brugere, der ønsker nem tilgang til internet på farten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere