FAKTA:
Hvad er Open Space ? En mødeform og arbejdsmetode for 10 til 1000 personer. ? Formen bruges i USA og Europa til at løse komplekse problemer hurtigt. ? Deltagerne mødes allerførst i en stor rundkreds og præsenteres for problemstillingen. ? Dagsordenen laves af deltagerne, der tager emner op, de brænder for. ? Deltagerne spredes i mødegrupper, diskuterer og afrunder med konklusioner og referat. ? Alle referaterne analyseres og fører til beslutninger og handlinger. Open Space principper: ? De, der en måtte deltage, er de rette personer ? Hvad der end sker, så er det det eneste, som kunne være sket ? Det starter, når tiden er inde ? Når det er slut, er det slut ? De to fødders lov gælder: Deltageren skal gå videre til en anden gruppe, hvis han ikke lærer noget. Opfundet i 1980erne af Harrison Owen Kilde: www.openspace.dk |
Reboot bryder nemlig radikalt med den traditionelle måde at holde konferencer på. Reboot 5.0 har fået titlen "det digitale folks tænketank".
Der kommer kun to talere i løbet en hel dag. Resten af tiden skal deltagere inspirere hinanden ved at tale sammen i grupper. Idéen udspringer af konceptet Open Space - en åben mødeform, som europæiske og amerikanske firmaer og organisationer har brugt siden 80'erne.
Mødeformen er helt oplagt til Reboot-konferencen i år, mener produceren af Reboot, Thomas Madsen-Mygdal.
- Man lærer ikke meget ved bare at lytte passivt til en taler. Og i Danmark er vi tit for generte til at stille mange spørgsmål til taleren. Man får meget mere ud af at møde ti mennesker, man slet ikke vidste fandtes og få nogle rigtig gode faglige diskussioner med dem, siger Thomas Madsen-Mygdal.
- Og tænk, hvis vi fandt ud af, at vi selv er kloge. Vi vil vække folk af den maskinelle dvale. Vi vil bruge det kæmpe potentiale, der findes i alle deltagerne - de digitale frontløbere.
Mening i kaos
Thomas Madsen-Mygdal vurderer, at de danske netfolk i løbet af de foregående syv år har opbygget så megen erfaring og kompetence, at det nu handler mere om at diskutere den end at hælde ny viden på.
- Der er behov for refleksion og perspektivering. Og for at tænke udover de tre til seks måneder, vi hidtil har gjort. Folk har et behov for at se sammenhæng i kaos, mener Thomas Madsen-Mygdal.
Resultatet af den ny måde at afholde Reboot på kunne meget vel blive nye partnerskaber, virksomheder eller andet frugtbart samarbejde, håber arrangørerne.
Relevante links:
Reboots site om årets konference
Open Space Institute Denmark