Pressemeddelelse efter pressemeddelelse med positive nyheder sprøjter ud fra mobilselskabet Telmore, der siden etableringen i 2000 er stormet frem på det danske mobilmarked.
- Hvis vi ikke havde så travlt med at udvikle nye tjenester og byde nye kunder velkommen, var det svært at få armene ned, skriver Telmore i den seneste af slagsen for to uger siden. Og bedømt udefra ser det også ud til at gå ganske godt for selskabet, der har specialiceret sig i at sælge mobiltelefoni via internettet.
Plus på driften
De første 125.000 kunder er i hus, og Telmore opnåede i årets første kvartal et plus på driften på 2,2 millioner kroner, hvilket er et stykke over budget.
Det seneste årsregnskab, der endnu ikke er offentliggjort, viser et underskud på 20 millioner kroner, men holder de økonomiske planer for indeværende år, venter der et positivt tocifret millionresultat ved årets slutning.
- Vi budgetterer med et plus på 10-12 millioner kroner, men mit gæt er, at vi ender på 10-20 millioner, siger selskabets grundlægger og administrerende direktør Frank Rasmussen.
Flere analytikere har med jævne mellemrum spået Telmore en kort levetid på det danske telemarked, fordi konceptet med at videresælge billige minutpriser over nettet er for usikkert. Det afviser Frank Rasmussen, men han erkender samtidig, at Telmore på længere sigt vil få svært ved at klare sig i den hårde konkurrence på egen hånd.
- Branchen er nødt til at konsolidere sig på et tidspunkt. Det er ikke hensigtsmæssigt, at der investeres så mange penge i det danske mobilmarked, som tilfældet er. Der bliver ikke fire UMTS-vindere i Danmark. Der er ikke plads til fire velfungerende overskudsgivende selskaber, mener Frank Rasmussen.
- Vi tror heller ikke på, at vi kan fare afsted som klassens uartige dreng i al evighed. Det langsigtede mål for os er at blive en interessant partner for operatørerne, så vi kan blive en del af et netværk. Telmore har mange kunder og masser af trafik, mens nogle af de store teleselskaber har brug for trafik.
Bejler til Telia
De fire store netværksoperatører i Danmark ? det vil sige selskaber med egen adgang til sendemaster - er TDC, Orange, Telia og Sonofon. Her nævner Frank Rasmussen specifikt Telia som et emne for et tæt partnerskab.
- Vi har brug for UMTS-adgang til vore kunder. Til gengæld kan vi give Telia noget trafik. Telia har en stor kapacitet, men ingen produktion. Deres mål er 500.000 aktive mobilkunder i Danmark, og skal de nå det, er de nødt til enten at stjæle kunderne fra andre eller købe sig til dem, siger Frank Rasmussen, der ifølge ham selv ikke har gjort noget aktivt for at sælge Telmore.
- Vi koncentrerer os om forretningen, men hvis Telia henvender sig med et tilbud, så vil vi gerne lytte. Det, der er afgørende for os, er virksomhedens overlevelse på sigt.
Telmore er ejet af tre holdingselskaber: SRT Holding med Frank Rasmussen i ejerkredsen, Consolidated Holdings, der har selskabets bestyrelsesformand IB Kunøe i ejerkredsen samt Bluebell Holding med forbindelse til Zyxel, der er et børsnoteret taiwanesisk telekommunikationsfirma.
Pressechef Robert Neimanas fra Telia oplyser, at det svenske mobilselskab "ikke ligger i konkrete forhandlinger med Telmore".
- Men Telia Mobile er på den anden side altid på udkig efter attraktive partnerskaber/opkøb/aftaler. Om Telmore er interessant for Telia vil være en meget konkret vurdering baseret på en lang række forskellige faktorer. Med andre ord: det kommer helt an på, hvad man får for pengene, siger han.