2M får reprimande af fondsbørsen

I formiddags måtte det børsnoterede IT-selskab I-data lægge ryg til en skideballe fra Københavns Fondsbørs for overtrædelse af børsreglerne, og nu må også Michael Mathiesens 2M Invest stå skoleret. Selskabet får kritik for ikke at have søgt dispensation til at udskyde årsregnskabet.

2M Invest må nu inkassere en påtale fra Københavns Fondsbørs for sin håndtering af offentliggørelsen af årsregnskabsmeddelelsen for 2001. Det fremgår af en afgørelse på fondsbørsens hjemmeside.

Dermed er Michael Mathiesens økonomisk trængte ventureselskab for en stund blevet sat i den finansielle skammekrog i selskab med ligeledes børsnoterede I-data, der fik en tilsvarende reprimande her til formiddag.

Mens I-data blev stillet offentligt til skue i en fondsbørsmeddelelse, slap 2M Invest dog med en påtale i anonymiseret form på fondsbørsens hjemmeside.

Selskabet får påtalen for i midten af marts at have oplyst børsmarkedet om, at man havde besluttet at udskyde sin regnskabsmeddelelse til begyndelsen af april af hensyn til forhandlinger med investorer om en restrukturering af selskabet.

Fondsbørsmeddelelsen om udsættelsen blev udsendt samme dag, som årsregnskabsmeddelelsen efter reglerne skulle have været offentliggjort. Da fristen for offentliggørelsen dermed ville blive overskredet, skulle der søges dispensation hos fondsbørsen, hvilket ikke skete.

Fik afslag på dispensation

2M bad efterfølgende om dispensation men fik afslag. Få dage efter den første fondsbørsmeddelelse udsendte 2M Invest derfor en ny meddelelse, hvor regnskabsdatoen var skubbet endnu engang ? denne gang til 27. marts, der lå indenfor fristens udløb.

Vicedirektør Lynge Blak fra 2M Invest bekræfter, at selskabet har fået en påtale af fondsbørsen.

- Der er tale om en svipser. Vores rådgivere glemte at fortælle os, at vi havde mulighed for at søge dispensation. De undersøgte det simpelthen ikke. Hvis man bruger en af de store banker, så må man gå ud fra, at de ved, hvordan man bærer sig ad, siger Lynge Blak til Computerworld Online.

Ifølge ham fik det ikke nogen negativ betydning for selskabet, at man blev tvunget til at aflevere årsregnskabsmeddelelsen hurtigere end ønsket.

- Tværtimod. Det fik tingene til at blive mere fokuserede. Havde vi fået forlænget fristen, var det hele blot trukket yderligere ud, siger han.

I forbindelse med rekonstruktionen af selskabet søger 2M Invest efter en meddirektør til Michael Mathiesen. To kandidater er tilbage, men der er endnu ikke sat navn på, hvem det bliver, oplyser Lynge Blak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere