Kolind overtager roret i 2M Invest

Lars Kolind går nu aktivt ind og overtager styringen med Michael Mathiesens kriseramte ventureselskab 2M Invest. Ifølge en netop offentliggjort redningsplan overtager Kolind formandsstolen i 2M på generalforsamlingen om kort tid. Samtidig tildeles Michael Mathiesen en hjælpe-direktør til at styre firmaet.

Bestyrelsen i det kriseramte 2M Invest fremlagde onsdag aften en plan for, hvordan den smuldrende tillid til selskabet skal genoprettes. Redningsplanen er skruet sammen i samarbejde med Lars Kolind, hvis selskab Growth.dk for få måneder siden indgik en tæt alliance med Mathiesens 2M Invest.

Samtidig blev det meddelt, at datoen for offentlgørelsen af årsregnskabet er rykket endnu engang ? dennegang til 27. marts.

Kolind får nøglerolle

Netop Lars Kolind får ifølge meddelelsen til Københavns Fondsbørs en afgørende rolle i bestræbelserne på at bringe 2M op af det økonomiske mudderhul, selskabet har befundet sig i i månedsvis.

Lykkes manøvren, der vurderes at kræve en solid kapitalindsprøjtning på 130 millioner kroner, er der basis for et overskud i størrelsesordenen 100 millioner kroner ved udgangen af 2002, lyder den optimistiske melding.

Den forhenværende Oticon-topchef overtager som et led i genopretningsplanen formandsstolen i selskabet i stedet for nuværende formand Johan Schlüter, der foreslås valgt til næstformand på den kommende generalforsamling.

Derudover skal der ansættes en meddirektør til at aflaste Michael Mathiesen og styrke selskabet internt i forhold til drift og administration.

Lukning af kontorer

Samtidig med styrkelsen af 2M Invests ledelse svinger bestyrelsen den store sparekniv. Kontorer i London og Boston lukkes og den økonomiske styring og kontrol opprioriteres væsentligt. I alt skal der spares fem millioner kroner årligt.

Porteføljeselskaberne skal omorganiseres, så der fremover fokuseres på de selskaber, som ledelsen vurderer har det bedste potentiale til at klare sig godt. Selskaberne inddeles i den forbindelse i en a, b og c-liga, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

Udover en stribe konstruktive tiltag rummer restruktureringsplanen en ikke ringe grad af selsransagelse. Selskabet, og dermed Michael Mathiesen, erkender, at der i alt for høj grad har været fokuseret på udvikling og ekspansion uden at den nødvendige styring, forsigtighed og omhu har været til stede.

Samtidig har 2M Invest givet sig i kast med projekter, som åbenlyst har været for store for både ledelsen og økonomien med store gældsposter til følge.

Informationsniveauet til markedet har ydermere været for dårligt, forlyder det.

Lars Kolind gjorde sin entre i 2M Invest i december sidste år, da hans selskab Growth.dk indgik en alliance med Michael mathiesen. I januar i år blev båndene knyttet ekstra stærkt sammen, da 2M Invest købte halvdelen af aktierne i Growth.dk.

Der er endnu ingen afklaring af om det vil lykkes for Michael Mathiesen og Lars kolind at få skabt det nødvendige kapitalgrundlag for rekonstruktionen. Det ventes først at være afklaret på dagen for offentliggørelsen af årsregnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere