Forskel på hastigheden

Kvaliteten af blækprinterne har aldrig været bedre, og hastighed og tilkoblingsmuligheder er derfor blevet de to ting, som adskiller mærkerne og modellerne. Vi har testet seks allround-printere, som egner sig både til kontoret og hjemmet.

Forskel på hastigheden

Selv om kvaliteten er god over en bred kam, så er der forskelle på printernes kvalitet. Mærkeligt nok drejer det sig især om print af tekst og grafik – når det gælder fotokvalitet, er det blevet langt sværere at se nogen forskel af betydning.

Der er imidlertid stor forskel på printerne, når man måler, hvor lang tid det tager at printe.

Det er altså absolut muligt at se forskel på produkterne, og vi kårer både “Bedst i test” og “Godt køb”.

Vi er imponeret over Canon, som gør det rigtig godt og snupper begge priser.

Hastighed og kvalitet

Udskrivningshastighed og -kvalitet er de vigtigste tekniske kriterier, når man skal vælge printer. Det første kriterium kan der hurtig sættes tal på, mens det andet er mere uhåndgribeligt og ofte ender med en subjektiv vurdering.

Dette er for så vidt i orden, hvis man accepterer betingelserne. Problemet er, at producenternes markedsføringsfolk forsøger at bringe noget til torvs, som ikke kan måles – talværdier.

Man støder ofte på tal i forbindelse med kvaliteten af printerens udskrifter. Producenten forsøger at gøre antallet af dyser eller størrelsen på blækdråberne til noget, som har en direkte og proportional sammenhæng med udskriftskvaliteten.

Det gælder måske, når det drejer sig om dårlige printere. Når de bliver rigtig gode – det vil sige, at kanterne på bogstaverne er helt jævne, billederne står knivskarpt og farveovergangene er helt jævne – bliver dette målbare kvalitetskriterie meget tvivlsomt.

Kvaliteten af udskrifterne er imidlertid suveræn, og man bliver nødt til at gå ned i de allermindste detaljer for at se en forskel. Med den udskriftskvalitet, som fås i dag, er det i sidste ende dit eget personlige indtryk, der tæller.

Argumentet holder vand, så længe udskrivningshastigheden ikke tages i betragtning. En ting er, at den anvendte tid generelt kan variere meget fra printer til printer. Noget andet er, at det er meget nemmere at se forskel på kvaliteten, når man angiver, at printeren skal skynde sig. Så forekommer der store forskelle i kvaliteten. Printerens hastighed er således en vigtig faktor.

Det er nemt at finde ud af, hvor hurtig en printer er, når du selv måler. Du udskriver blot et dokument af den type, du plejer at lave, og tager tid med et stopur. Har du flere printere, som du ønsker at sammenligne, udskriver du samme dokument fra samme computer på disse. Resultatet er fuldt ud sammenligneligt. Det er den metode, som PC World benytter sig af. Hvis du henholder dig til specifikationer og brochurer, kan virkeligheden dog godt komme til at se lidt anderledes ud.

Ligesom de forsøger at opgøre kvalitet i form af et sammenligneligt tal, angiver producenterne værdier for ydelsen, som ser utroligt objektive ud. Printerens kapacitet angives gerne som “sider per minut” i sort og i farve.

Tallene er uden tvivl korrekte, men de er fremkommet på en måde, som favoriserer den pågældende leverandør. Der benyttes testprint, som er optimale i forhold til den pågældende printer, så resultatet bliver så godt som muligt.

De eneste tal, du kan bruge til noget, er dem, du får ved selv at foretage testudskrivninger. Tallene fra producenterne kan kun bruges som et fingerpeg, et teoretisk maksimum.

Penge, penge

Vi bad leverandørerne om at få lov til at teste printere, der kvalitetsmæssigt ligger over de allerbilligste på markedet. Printerne blev valgt med henblik på kontor- og hjemmekontorbrug.

Oprindelig var planen at dele printertesten op i to kategorier: de billige, og dem, som koster over 1.500 kroner.

Det viste sig, at prisforskellen mellem den billigste og dyreste model beløb sig til knap 1.000 kroner. I en professionel og semi-professionel sammenhæng er det meget lave priser.

Det er også værd at lægge mærke til, at her er tale om leverandørernes katalogpriser. I praksis vil priserne på printerne være lavere end dem, som vi har opgivet.

Kæder og internetbutikker vil angive produktpriser, der er lavere end katalogpriserne, så det kan betale sig at kigge sig lidt omkring forskellige steder, før du anskaffer dig en printer i denne kategori.

Kategorierne er derfor slået sammen, og vi sammenligner alle seks modeller, vi har set på, med hinanden. Prisforskellene er så små i denne sammenhæng, at det ikke giver mening at opdele printerne i flere kategorier. I stedet har vi valgt at uddele både «Godt køb» og «Bedst i test».

Vi har ikke medtaget beregninger af driftsomkostninger. De fleste printere har separate blækpatroner, hvilket generelt er det mest økonomiske.

Man kan naturligvis lave beregninger, der viser, at en hvilken som helst printer er økonomisk – det kommer blot an på, hvordan beregningen foretages. Dette er den evige diskussion producenterne imellem, og derfor har vi valgt at se bort fra driftsomkostningerne i denne test. Hvis antallet af udskrifter bliver højt nok, vil en billig laserprinter på grund af økonomien højst sandsynligt være at foretrække.

Her går anskaffelsesomkostningerne en del op, mens driftsomkostninger per udskreven side går ned. Dette bestemmes af, hvordan printeren anvendes, og du må derfor selv finde ud af, hvad der er bedst.

Allround-printere?

På kontoret er evnen til hurtigt at spytte tekst og datablade ud mindst lige så vigtig som en perfekt gengivelse af fotografier.

Her er tale om printere, som ikke er beregnet til ét bestemt formål. Vi ønsker at teste printere, som kan klare alt, hvad en printer skal kunne håndtere, lige fra enkel sort tekst til fotografier.

Hastigheden er vigtig, når det drejer sig om tekstprint. Det er nemmere at acceptere tålmodighed, når det drejer sig om fotoprint i høj kvalitet, end hvis det tager lang tid at udskrive ti siders tekst fra Word.

Derudover er det en fordel at kunne dele printeren mellem flere brugere. Det er strengt taget ikke nødvendigt at have en printer med netværk for at opnå dette. Et netværk med Windows-computere vil kunne dele en printer, der er tilsluttet én af computerne.

Dette er imidlertid ikke altid en optimal løsning. Denne løsning forudsætter, at computeren, der har printeren tilsluttet, altid er sat til og tilkoblet netværket. Hvis der ikke er en netværksserver på nettet, er dette en upraktisk løsning. Dette vil ofte være tilfældet i en lille virksomhed med 4-5 pc’er, og særligt i hjemmet, hvor printeren på hjemmekontoret skal være tilgængelig for alle computere i husstanden.

Derfor belønner vi printere med netværksmuligheder. Det mærkelige er, at kun én af de testede printere har denne mulighed indbygget. En af printerne kan sluttes til netværk ved hjælp af ekstraudstyr, mens de øvrige kun har USB som tilkoblingsmulighed.

Alle leverandører fik ellers samme besked: Vi ville gerne se på udstyr til virksomheder og hjemmet, herunder til hjemmekontoret. Under testen efterlod de fleste af printerne ikke desto mindre et klart indtryk af at være til enkeltbrugere og med speciale i fotoudskrifter.

Dette indtryk bliver underbygget af, at de fleste printere, vi har set på, har flest funktioner til fotoudskrivning. Kortlæsere og skærme findes på de fleste af de testede printere. Disse muligheder henvender sig primært til hobbyfotografen, som skal have papirkopier af sine fotografier.

Teorien bliver yderligere forstærket af det faktum, at næsten alle testens printere udskriver billeder i en ensartet høj kvalitet. Det er vanskeligt at skelne mellem disse printere, hvis man alene kigger på fotokvaliteten. Man begynder næsten at tro, at producenterne tror, at fotokvalitet er det eneste, der tæller i konkurrencen.

Vi føler os alligevel trygge ved, at vi har fundet frem til et par virkelig gode allround-printere i denne test. Hastigheden og kvaliteten på printene fra testvinderne gør, at vi er meget tilfredse med de muligheder, de tilbyder til kontor og hjem.

Der findes selvfølgelig et stort udvalg af modeller fra producenter, som ikke er med i denne test. Det er meget sandsynligt, at der findes andre produkter, som kunne have givet Canon mere konkurrence, vi har bare ikke haft dem til rådighed under testen. Det er derfor vigtigt, at du grundigt overvejer, hvad du skal bruge printeren til, før du går i gang med at anskaffe dig en

Sådan testede vi

Vi udarbejdede et testprogram, som skulle svare til det, vi antager, er printernes formål på kontoret og hjemmekontoret. Dette omfatter print af tekst, grafik og fotografier.

Vi har brugt en bærbar pc med middelhøj ydelse som testmaskine. Alle printere er tilkoblet ved hjælp af USB, så overførslen til printeren er ens. Software og drivere til printeren er installeret med komplet- eller “Easy”-tillægsprogrammet, så al tilhørende software bliver tilgængelig på pc’en. Efter hver printer har vi fjernet installationen, så pc’en er den samme for hver printer. Til dette brugte vi Windows XP’s funktion til systemgenopretning.

For at tage tid på udskrivningen brugte vi et manuelt stopur. Derudover lod vi noget andet software på pc’en køre som før, for eksempel mail- og MSN-klient. Pc’en var på den måde i normal anvendelsestilstand.

Tekstudskrivning

For at teste ydelse og kvalitet på udskrivning af sort tekst fremstillede vi et tresiders dokument i Microsoft Word. Dette dokument er tætskrevet og i 12 punkt. Dokumentet blev udskrevet i ét eksemplar i den hurtigste teksttilstand på printeren. Derudover startede vi et job på fem eksemplarer i normal pæn kvalitet. I begge tilfælde registrerede vi den tid, det tog at fuldføre jobbet. Derefter gav vi en subjektiv vurdering af kvaliteten på printet. Til denne test anvendte vi almindeligt kopimaskinepapir, da det er hverdagen for mange printere.

Tekst- og grafikprint

På kontoret er det ofte kombinationer af tekst og grafik, der skal udskrives. Vi valgte at lade en tresiders Adobe PDF-fil repræsentere denne anvendelsesform. Dokumentet indeholder både sort tekst, grafikelementer og tabeller spækket med farver. Filen blev udskrevet i ét og fem eksemplarer i printerens normalkvalitet. Dette tog vi tid på, og vi vurderede udskriftskvaliteten. Også her fik printeren almindeligt kopipapir at arbejde med.

Fotografier

Endelig har vi testet printerens evne til at gengive fotografier. Med de allerfleste printere medfølger programmer til udskrivning af billedfiler. Vi har brugt denne mulighed, hvor det har kunnet lade sig gøre. Vi lavede én udskrift med fire billeder på et A4-ark, hvor billederne er i forskellig opløsning. Derudover lavede vi et A4-print af et foto på 7,1 megapixel. Der blev taget tid på disse print, og kvaliteten blev vurderet. Hvor det var muligt, blev der brugt det fotopapir, som producenten anbefaler.

Canon PIXMA iP4200

SAMLET VURDERING: 70/100

Canon PIXMA iP4200 er Canons lavprisalternativ. Denne printer minder rigtig meget om sin storebror, som er vores vinder af testen. Den fysiske størrelse er lidt mindre og lidt enklere end storebroren. Indmaden lader til at være helt identisk.

Vi har en mistanke om, at Canon har udstyret denne printer med nøjagtig samme mekanik indvendig og så “gearet lidt ned” på hastigheden. Dette er et trick, som en producent kan vælge at benytte sig af, så prisforskelle i producentens eget sortiment kan forsvares.

På denne måde har de en effektiv produktion med så få forskellige komponenter som muligt, samtidig med at de opretholder en komplet produktlinje. Dette kan sammenlignes med bilfabrikanter, som bruger elektronik til at nedjustere kræfterne i motoren for at tilpasse sig afgiftsniveauet.

Udskriftkvaliteten minder nemlig rigtig meget om storebror. Vi har problemer med at skelne mellem udskrifterne fra disse to printere, uanset om det gælder hurtig-, normal- eller fotoudskrift. Gengivelsen er meget ens og rigtig god. Derimod er der forskel på udskrivningshastigheden.

Denne printer er betydeligt langsommere end Canons dyrere alternativ.
Derudover er egenskaberne identiske for de to Canon-printere. Hvis du studerer de tekniske beskrivelser af de to produkter, vil du opdage, at specifikationerne næsten er helt ens. Papirkassetterne er lige store, begge kan skrive på cd- og dvd-diske, og den medfølgende software er den samme.

Den software, som Canon har lagt i pakken, er suveræn. Ud over drivere og manualer medfølger programmer til udskrivning af fotografier, websider (kun fra Microsoft Internet Explorer), og rettigheder til cd/dvd-diske. Sjovt nok har Canon valgt at lade sin software til udskrivning af fotoalbum følge med sine kameraer og ikke printerne. Vi synes, det er underligt og lidt irriterende. Udskrivningsprogrammerne bør efter vores mening følge med printerne.

Man behøver ikke at være et geni for at spå, at Canon vil få succes med denne printer. Den er et meget økonomisk alternativ, hvis du kan klare dig med USB-tilkobling. Du får nøjagtig samme udskriftskvalitet som storebroren, der koster 700 kroner mere. Du bliver bare nødt til at vente lidt længere på din udskrift, selv om det stadig ikke er nogen langsom printer. Du får rigtig meget for pengene med denne printer, og den får prædikatet Godt køb uden problemer.

Canon PIXMA iP5200

SAMLET VURDERING: 75/100

Canons PIXMA iP5200R er den dyreste printer i testen. Det kan vi godt forstå, for den udmærker sig som bedst eller næstbedst på alle de øvrige områder, vi har kigget på. Hastigheden er med en god margen den højeste af alle – og i alle printkategorier. Det vil du sætte pris på den dag, du skal udskrive en 100-siders brugerhåndbog, som du har hentet fra nettet.

Denne printer er den eneste, der fra starten er bygget til at blive delt mellem flere computere. Den har indbygget netværk, både kablet og trådløst. Den mulighed alene gør den bedst egnet som printer til det lille kontor eller i et hjem med mere end én computer. Det er også positivt, at det trådløse netværkskort understøtter både 11 og 54 Mbps som standard (IEEE 802.11b og g). Det betyder, at hvis dit trådløse net bruger 54 Mbps som standard, bliver hastigheden på netværket ikke sænket til 11 Mbps på grund af printeren.

Det er samme software, som følger med iP5200R, som også følger med lillebror 4200, der også deltager i denne test. Softwaren er nem og velegnet til fotoudskrivning, webprint (med Microsoft Internet Explorer) og cd/dvd-print. I printerdriveren findes der desuden funktioner til behandling af digitale billeder i forbindelse med udskrivning. Dette omfatter digital reduktion af billedstøj og opfriskning af farver og kontrast. Heller ikke i dette tilfælde indeholder pakken Canons program til udformning og udskrivning af fotoalbum.

Hvis du har brug for en fleksibel printer, der er hurtig og god, er denne printer det oplagte valg. Den kan kobles til kablet og trådløst netværk direkte og med det samme. Hvis du synes, prisen er pebret, findes der en udgave uden trådløst netværk – PIXMA iP5200 – hvor der kan spares nogle hundrede kroner. iP5200R er testens mest komplette printer til kontor og hjem, som vi havde med i denne test, og den fortjener absolut prædikatet Bedst i test.

Epson Stylus Photo R320

SAMLET VURDERING: 53/100

Epsons printer er et produkt, som er målrettet lidt for meget på fotoprint til at kunne kaldes en god allround-printer. På os virker det, som om den designmæssigt har måttet lide for at få gode fotoudskrifter. Modellens navn giver os også et fingerpeg om dette.

Det mest iøjnefaldende ved denne printer er hastigheden – eller rettere manglen på samme. Den udskriver rent ud sagt ekstremt langsomt. Den eneste gang, hvor der blev målt en langsommere tid under denne test, var ved udskrivning på Lexmarks printer, når der var isat en forkert blækpatron.

Nu skal det i retfærdighedens navn siges, at Epson heller ikke giver sig ud for at være den hurtigste. De opgivne maksimumhastigheder ligger på det halve af, hvad producenterne opgiver for størstedelen af printerne i denne test. Alligevel er det et svagt punkt ved printeren, som har den næsthøjeste katalogpris i denne test.

Til gengæld udskriver den pænt. Både normal- og fotoudskrifter giver glimrende resultater. Vi var slet ikke i tvivl om, at den skulle have den højeste karakter på fotoprint.

Billederne er rigtig gode og har farver, som er en anelse fyldigere end konkurrenternes. I kladdetilstand leverer den imidlertid print, som leder tankerne hen på matrixprintere fra firserne. Det er alligevel ikke så vigtigt – i dag er det de færreste, som bruger printere i den tilstand.
Softwaren, som leveres med denne printer, er den mest komplette i testen.

Her finder du alt, hvad du kunne ønske dig. Ud over drivere og håndbøger finder du Epson Creativity Suite. Den indeholder fotoprint, cd/dvd-print, webprint (kun til Microsoft Internet Explorer) og udskrivning af fotoalbum. Derudover findes der en software, som kan hjælpe dig med at organisere dine billeder, vedhæfte dem i e-mails, ligesom der er mulighed for at lave dine egne tegninger til fotoalbum. Alt i alt en udmærket og komplet softwarepakke.

Den har også den nemmeste installation – beder du om enkel/komplet installation, overføres hele softwaren til din pc uden yderligere spørgsmål. Dette er behageligt og nemt at forholde sig til for nybegynderen.

Eftersom vi har lagt høj vægt på hastighed i denne test (35 procent af den samlede vurdering), kommer Epson Stylus Photo R320 ikke højt på listen. Den scorer heller ikke points på, at den er næstdyrest i denne test. Det er i grunden lidt synd, for kvaliteten på udskrifterne er rigtig god.

Vi må håbe, at Epson kommer tilbage med en printer, der arbejder dobbelt så hurtigt næste gang – så vil den kunne deltage i kampen om de øverste pladser på podiet.

HP Photosmart 8050

SAMLET VURDERING: 58/100

HP Photosmart 8050 er den billigste printer i testen. Det er rimeligt nok, for den er meget enkel. Hele pakken, som printeren leveres i, efterlader samme indtryk. Den er så spartansk, som den kan være. Her finder du ikke andet end selve printeren, dokumentation, kabler, blæk og software.

Testresultaterne giver samme oplevelse. HP har ikke frembragt noget spektakulært med denne model. Udskrivningshastigheden hører til i den lavere ende. Denne printer placerer sig i den nederste halvdel af resultatlisten, uden dog at være ekstraordinært dårlig.

Det samme gælder kvaliteten på udskrifterne, som heller ikke er noget at råbe hurra for. I kladde- og normaltilstanden ligger denne printers ydelse under gennemsnittet.

Den er bedre med hensyn til fotoprint. Her leverer den gode udskrifter, som helt er på højde med størstedelen af de øvrige printere, vi har testet. Det er åbenbart, hvad denne printer er beregnet til. Det gode er, at den klarer disse print med ”gammeldags” kombinationspatroner med blæk. Printeren anvender to patroner med tre farver for at lave fotoprint.

Den ene patron er en almindelig CMY-patron, mens den anden indeholder lys cyan og magenta foruden sort blæk. Nu skal ”gammeldags” tages med et gran salt: Ifølge HP selv er blækket, som bruges i disse patroner, af en kvalitet, som gør, at ”fotografier varer i generationer”. Vi har ikke testet sandheden af denne påstand, men det lyder jo imponerende. Det er valget af en kombinationspatron, der er lidt gammeldags efter vores mening.

Den medfølgende software er den samme, som følger med storebror HP 8250, som vi også ser på i denne test. Omfanget er nøjagtig det samme, og ud over drivere og dokumentation medfølger programmet HP ImageZone. Programmet er godt. Det dækker de fleste billedbehandlingsbehov. Uheldigvis sluger dette program store mængder af ressourcer fra pc’en, så den virker langsom og vanskelig at arbejde med.

Det bedste ved denne printer er prisen, og at den udskriver fotografier i god kvalitet. Værre er det med tekst og grafik, både når det gælder hastighed og kvalitet. Af denne grund kan det ikke anbefales at købe denne model, hvis det er en allround-printer til kontor og hjemmekontor, du er ude efter.

Epson har dog siden testens gennemførelse annonceret, at der er en ny version på vej i løbet af foråret, som både er hurtigere og bedre.

HP Photosmart 8250

SAMLET VURDERING: 63/100

HP’s markedsføringsfolk praler rigtig meget af hastigheden på denne printer. Den er heller ikke langsom, men den gør sig heller ikke bemærket som testens hurtigste printer.

Der er faktisk ingen discipliner, hvor den bliver målt som den hurtigste. Og det på trods af, at den har de hurtigste tider, hvis man kigger på dem, som fabrikken har opgivet, både når det gælder udskrivning i sort og i farve. Vi tvivler ikke på, at printeren under specielle forudsætninger er den hurtigste, men det lykkedes os ikke at afdække disse under vores test.

HP Photosmart 8250 indgår i HP’s nye printergeneration med separate blækpatroner. Ifølge HP selv er dette en forholdsregel, som er taget for at få en højere ydelse. Vi antager, at debatten om pris per side heller ikke er helt irrelevant i dette sammenhæng.

Der er en del detaljer, som kan fremhæves ved denne printer. HP er for eksempel den printer med ekstern strømforsyning.

Dette er ikke specielt nødvendigt, men tilføjer blot unødvendigt rod i kabelstakken bag skrivebordet. Adapter til duplex-print kan købes som ekstraudstyr. I en printer til professionelt brug skulle denne funktionalitet gerne være indbygget.

Det er heller ikke muligt at udskrive på cd/dvd-diske. Dette er heller ikke en vigtig mangel, men noget, som trækker ned i indtrykket og begrænser printerens muligheder.

Vi er meget ambivalente over for den software, der følger med printeren. På den ene side er den faktisk komplet i forhold til printopgaverne. Der medfølger programmer til at redigere, sortere og udskrive fotografier, ligesom der er software til udskrivning af fotoalbum. På den anden side er HP ImageZone meget langsom.

Den bremser pc’en og bruger enorme ressourcer. Vinduet til programmet kan fryse i længere perioder, mens computeren arbejder, før du får nogen reaktion. Dette er irriterende og frustrerende. Vi så ikke lignende opførsel fra nogen af de andre leverandørers tilsvarende software.

Disse blev kørt på samme datafiler som HP’s program.
Med denne printer indtager HP andenpladsen blandt producenterne af blækprintere. Både i forhold til hastigheden og kvaliteten af printene placerer den sig i den øvre halvdel af printerudvalget, uden at være helt overbevisende. Denne printer er helt i orden, men når ikke til tops i testen.

Lexmark P4350

SAMLET VURDERING: 42/100

Lexmark P4350 er testens eneste multifunktionsprodukt. Det skyldes ganske enkelt, at der ikke indgår rene og dedikerede printere i Lexmarks udvalg af blækprintere. Ud over at være blækprinter er dette produkt også scanner og kopimaskine. Vi har dog udelukkende fokuseret på printeregenskaberne i denne test.

Som printer klarer dette produkt sig dårligst i vores test. I sammenligning med de andre udskriver den langsomt, og kvaliteten er dårlig. Det mest slående er hastigheden, når der skal anvendes fotoblæk. Printeren har plads til to blækpatroner, hvor den ene plads kan bruges til enten fotoblæk eller sort blæk til tekst.

Den anden plads optages af en farvepatron med seks farver, heriblandt en lys sort, som helt klart ikke er god nok til udskrivning af dokumenter. Hvis du bruger denne patron til at udskrive tekst i normalkvalitet, vil udskriften tage meget længere tid, end hvis den sorte patron er isat.

Vi tog tid på udskrivning af et 15-siders Word-dokument med tekst. Med kombinationspatronen tog det næsten et kvarter, mens det med den sorte patron tog knapt to og et halvt minut. Du er derfor nødt til at vælge, hvilken patron du skal bruge ud fra det enkelte print.

Der medfølger ingen software til denne printer ud over driver og brugsvejledning. Driveren er imidlertid dansk, og det er positivt. Endnu mere positivt er det, at driveren taler dansk! Du får stemmebeskeder fra driveren, når udskrivningen starter og stopper, og når andre meldinger skal gives.

Der er også et godt display på selve printeren, som kommer med informative meldinger og skærmbilleder. Du får for eksempel en illustreret beskrivelse af, hvordan du isætter blækpatroner, hvis der mangler en.

Det vil imidlertid ikke vare længe, før du bliver ferm til at udskifte blækpatroner, det kommer du nemlig til at gøre hele tiden. Som den eneste printer i testen begyndte vi at få alarmer om for lavt blækniveau, før vi var færdige med testen.

Det var farvepatronen, som var ved at løbe tør. Dette er lidt bekymrende, for vi taler om mindre end 70 siders udskrift.

Lidt brutalt kan man sige, at i Lexmark i sit forsøg på at dække tre funktioner er endt med ikke at kunne klare nogen af dem på fornuftig vis. Kvalitetsmæssigt er den hverken en god printer eller en god kopimaskine. Scanneren har vi kun testet som kopimaskine. Du sparer plads og penge på dette multifunktionsprodukt, men du skal ikke forvente at blive imponeret over præstationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere