8 megapixel lige i øjet

Dette kamera leverer en billedkvalitet, som knap nok kunne opnås med professionelle kameraer for et par år siden.

Canon har taget forgængeren EOS 300D og flittigt skrevet ned, hvad brugerne har savnet af egenskaber ved kameraet. Resultatet er EOS 350D, der med en nydesignet otte megapixel sensor er en forbedring på alle punkter i forhold til forgængeren.

Billedprocessoren i kameraet stammer fra Canons professionelle 20D digitale spejreflekskamera. Resultatet er et kamera, som reagerer ultrahurtigt. Det er klart til brug på 0,2 sekund, og indstillingerne af autofokus og hvidbalance er fire gange hurtigere end forgængeren, der ellers også var kvik.

Digic II billedprocessoren giver også mulighed for at justere flere billedparametre end EOS 300D, hvilket blandt andet betyder, at flashen kan styres bedre, og at billeder automatisk kan konverteres til sort/hvid i kameraet.

EOS 350D har mulighed for at tilpasse sin farvestyring til både neutrale og “saftige” farver.

Den sidste indstilling giver mere kontrast og farvemætning, og den skulle ifølge Canon være rettet mod de forbrugere, der ønsker, at billedkvaliteten skal være som på den gammeldags facon med film i kameraet.

Den neutrale indstilling giver bedre mulighed for at justere billederne i et billedbehandlingsprogram bagefter.
Uanset om man udskriver billederne eller kigger på dem i et billedbehandlingsprogram, er der to egenskaber ved dem, som umiddelbart springer i øjnene.

Det er skarpheden af billederne og fraværet af billedstøj.
Den store CMOS billedsensor på 22,7 x 15.1 mm giver meget lav billedstøj, fordi billedstøj afhænger af størrelsen på de enkelte pixels.

Canons eget Pro 1 digitalkamera har også otte megapixel, men har en billedsensor på 8,80 x 6,60 mm, hvilket giver en billedstøj, der er tæt ved fire gange større end 350D, og det kan ses både på skærmen på udskrifterne.

Skarpheden i billederne skyldes anvendelsen af optik i normalstørrelse. Det er hundesvært at fremstille gode objektiver til normale digitalkameraer med små sensorer, fordi objektiverne bliver meget kompakte.

Her er det meget nemmere til digitale spejlreflekskameraer, idet deres objektiver er større og dermed har lettere ved at danne helt skarpe billeder på kameraets billedsensor.

Den er i øvrigt i formatet 1:1,5 i stedet for det gængse 1:1,33 format, der anvendes af de fleste digitalkameraer. Det betyder, at udskrivning fra EOS 350D bliver nemmere, fordi sensorens format passer til papiret.

Vi havde mulighed for at teste kameraet med en samling af Canons professionelle objektiver, hvilket viste at kameraets billedkvalitet sagtens kan måle sig med storebror EOS 20D.

Når kameraet sammenlignes med netop EOS 20D, dukker der dog et problem op med håndteringen af kameraet. Canon har fået en fiks idé med, at kameraer skal være så små som overhovedet muligt. EOS 20D er lige på grænsen til at være for lille, og EOS 350D er endnu mindre.

Det betyder ikke så meget, hvis man tager det stille og roligt, når man holder om kameraet. Men det går galt, når der skal tages hurtige action billeder. Her kommer man for let til at ramme en forkert knap på kameraet med det resultat, at billedet bliver fejleksponeret. Vi oplevede det flere gange under testen.

Her var det en liden trøst, at der var en japansk Canon topchef med til den internationale annoncering af kameraet. Han var noget negativ over, at han også havde problemer med kameraets størrelse og havde misset flere billeder på grund af fejlbetjening. Så efterfølgeren blive næppe mindre end dette EOS 350D.

Derfor er EOS 350 mindre velegnet til sportsbegivenheder, safarier og nyhedsreportager, hvor det netop drejer sig om at kunne få fyret mange billeder af uden nogen smuttere. Her bør man gå efter EOS 20D.

Alt i alt er EOS 350D dog en perle, og vi har svært ved at se en begrundelse for at købe et almindeligt digitalkamera i samme prisklasse, når EOS 350 kan levere en så god billedkvalitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere