Genialt billedprogram og arkiv – irriterende datoformat

Det er genialt af Adobe at kombinere et godt billedbehandlingsprogram med et strålende arkivprogram. Men det er tåbeligt og arrogant, at programmet ikke forstår dansk datoformat, når det er et kalenderbaseret arkivprogram.

Adobe Photoshop Elements 3.0 består af en arkivdel og en billedbehandling, hvor begge dele er ligestillede. Derved bliver man fri for at have et arkivprogram, hvorfra man kalder sin billedbehandling. Her er det hele limet sammen, og det er en rigtig god idé.

Adobe har ramt meget rigtigt med sine tidligere versioner af Photoshop Elements, der er mere avancerede end de mest enkle fjern røde øjne programmer, men samtidig er enklere end storebror Photoshop.

Det er de avancerede brugere, som Adobe her retter søgeren mod. De var indtil Photoshop Elements henvist til at kæmpe med kompleksiteten i Photoshop eller Paint Shop Pro.

Det var her kvikt af Adobe at forenkle Photoshop og sende Photoshop Elements ud til en fornuftig pris. For Photoshop Element kan mange af de samme ting som Photoshop.

Funktionerne er bare pakket ind i hjælpemenuer og funktionsguider (wizards), hvilket gør det nemmere at komme i gang med mere avanceret billedbehandling.

Desuden bruger Adobe Photoshop Elements til at lancere nye funktioner med. Det betyder i denne udgave, at der er kommet en såkaldt “spot healing brush”, der kan udjævne et billedelement, der stikker ud fra omgivelserne.

Det er genialt til at fjerne alt fra uønskede bumser til støj ved en scanning af et negativ. Programmet har også noget nær den bedste teknologi til at fjerne røde øjne med. Bare klik i nærheden af de flashramte røde øjne, og vupti, fjerner programmet problemet i langt de fleste tilfælde.

Der er kommet kontroller for lys og skygger, en støjreduktion til billeder og mulighed for at udskrive billederne på intelligent vis.

For de mest avancerede brugere er der understøttelse af 16 bit farver og RAW filer. Det sidste er digitalbilleder, der er komprimeret tabsfrit i kameraet, hvilket giver højere kvalitet end normale JPEG billeder, der anvender en tabsgivende komprimering.

Alle funktioner er pakket ind i venlig hjælp, hvor nogle måske vil synes, at det lige er en tand for meget. I hvert fald betyder det, at programmet har en meget lang opstartstid, når alle hjælpefunktionerne lige skal med.

Selve arkivdelen har mange geniale detaljer. Billeder, der ligner hinanden, kan lægges i en virtuel stak. Der er en funktion til hurtig billedsammenligning, så det er let at finde det bedste skud i en billedserie. Der er også en såkaldt quick fix funktion, der retter op på belysning og farver.

Endelig er mulighederne for at katalogisere billederne rigtig gode. Adobes system med, at man frit kan danne kategori ikoner, som man derefter bare hiver over med musen til de relevante billeder, er meget nem og intuitiv at bruge.

Hele arkivdelen har fuldstændig styr på kalenderen, sådan at det er supernemt at finde alle billederne fra for eksempel en børnefødselsdag.

Hvis man altså vel at mærke er amerikaner. Programmet forstår kun amerikanske datoer, hvor måneden skrives først. Og det kan slet ikke omstilles til dansk datoformat.

Det er simpelthen intet mindre end stjerneirriterende.
Meldingen fra Adobe er, at programmet ikke vil blive oversat til dansk, og at datoformaterne ikke vil blive rettet. Der kommer en svensk udgave, hvor datobommerten rettes, men denne udgave vil formodentlig ikke kunne skaffes i Danmark.

Det er simpelthen for arrogant en holdning i en international verden. Adobe er rigtig god til at lytte til professionelle brugere og deres behov.

Men almindelige forbrugere skal tilsyneladende bare underkaste sig Adobes fikse ideer. Det er specielt mystisk, siden problemet var rettet i version 2.0. På den baggrund har vi svært ved at anbefale det ellers meget gode program. JOSS

Man kommer nemt i gang med avanceret billedbehandling via indbyggede guider, og der af masser af brugbare funktioner.

Arkivdelen i PhotoShop Elements er ganske fortræffelig, og der er fuldstændig styr på datoerne, så man hurtigt kan finde det, man søger – hvis man vel at mærke er amerikaner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere