Artikel top billede

Intel: Parallelberegning hurtigere på GPU end CPU

Grafikprocessorer er hurtigere end CPU'er til parallelberegning, fastslår Intel efter ny stor undersøgelse. Se her hvorfor..

Computerworld News Service: Forskere fra Intel har offentliggjort resultaterne af en sammenligning af ydeevne mellem Intels nyeste quad-core Core i7-processor og et to år gammelt grafikkort fra Nvidia, som viser, at Intels processor kommer til kort over for grafikprocessorens evne til parallelberegning.

Nvidia-kortet GeForce GTX 280 - der udkom i juni 2008 - er gennemsnitligt 2,5 gange hurtigere end Intels 3,2 gigahertz Core i7 960-processor og under visse omstændigheder mere end 14 gange så hurtig, skriver forskerne fra Intel i den videnskabelige artikel ved navn "Debunking the 100x GPU vs. CPU myth: An evaluation of throughput computing on CPU and GPU."

I et forsøg på at afvise påstande om, at GPU'er er 100 gange hurtigere end CPU'er, sammenlignede forskerne quad-core Core i7-processorens ydeevne med det halvandet år ældre grafikkort fra Nvidia. Testen var designet til at sammenligne chippenes egenskaber for parallelberegning.

Parallelberegning involverer behandling af adskillige samtidige opgaver i modsætning til serielberegning, som håndterer beregningsopgaverne i sekventiel orden.

Serielberegning

Grafikprocessorer, der med deres mange kerner bruges til at tegne polygoner og teksturer, som bliver til realistisk udseende billeder på en computerskærm, er velegnede til parallelberegning, mens centralprocessorer med færre, men kraftigere kerner såsom Core i7 er bedre egnede til serielberegning.

Dermed ikke sagt, at quad-core processorer som Core i7 ikke kan håndtere parallelberegning; det kan de godt, bare ikke lige så godt som GPU'er som GTX 280, bekræfter undersøgelsen fra Intel.

"Det sker sjældent i teknologiens verden, at en konkurrerende virksomhed stiller sig op til en vigtig konference og erklærer, at din teknologi kun er op til 14 gange hurtigere end deres egen," skriver Nividias funktionschef for GPU computing, Andy Keane, på virksomhedens blog, hvor han også linker til Intels artikel.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere