Plaget af silotænkning
Michael Budolfsen mener, at uddanelsessystemet i dag i høj grad er plaget af silotænkning, der gør det vanskeligt for de studerende at opnå de hybride kompetencer, som virksomhederne i stigende grad efterspørger, om end dette skyldes, at der ikke tidligere har været en struktureret efterspørgsel efter denne type uddannelse.
Men det er ikke uddanelsessystemets ansvar alene at skabe de nødvendige kompetencer.
Det mener Tom Togsverd, der er branchedirektør for Itek, som er it-branchens afdeling i Dansk Industri.
"En af de måder, man kan gøre uddannelserne mere forretningsorienterede på, er jo ved at bruge nogle flere cases i undervisningen. Vi vil meget gerne opfordre finansvirksomhederne til at presse på for at få de studerende til at bruge nogle af deres cases," siger Tom Togsverd.
Risikerer offshoring
Hvad enten det er uddannelsesinstitutionerne eller finanssektoren, der står med ansvaret for at skabe de rette kompetencer, så er det bydende nødvendigt, at der bliver gjort noget.
Hellere i dag end i morgen. Ellers risikerer vi nemlig, at finanssektorens arbejdsopgaver kan løses både billigere og bedre under varmere himmelstrøg.
Det er i hvert fald den underliggende frygt hos størstedelen af konferencedeltagerne.
"I Danmark og i hele Europa står vi over for nogle kæmpe udfordringer. Vores uddannelsesniveau er faldende, og vi lever i en verden, hvor vi er nødt til at lave nogle produkter, der er vores høje lønniveau værd," siger Jørgen A. Horwitz, direktør i Finansrådet.
Og holdningen er, at hvis vores lønniveau skal være pengene værd, så er vi nødt til at uddanne os bedre.
"Vi uddanner færre folk, end vi har gjort før. Vi ved, det er på uddannelse, vi skal hente vores afkast. Og hvis vi ikke for løftet vores uddanelsesniveau, så går det galt," siger Pia Gjellerup, der er politisk chef i Djøf.
Læs også: Mangel på talent truer dansk finans-it