Artikel top billede

Foto: John W. McDonoughGratis pr-foto fra sonyericsson.com. (Foto: John W. McDonough)

Er flatrate på mobildata snart historie?

Et mobilabonnement til en fastsat pris kan være på vej i historiebøgerne, mener svenske TeliaSonera. Selskabet ønsker, at kunderne betaler for den datatrafik, som de reelt bruger.

Når du i fremtiden henter mange og meget store filer med din mobiltelefon, kan det blive en meget dyr fornøjelse, hvis det står til et af Skandinaviens største teleselskaber, TeliaSonera.

For chef for forretningsområdet for mobiltjenester hos TeliaSonera, Håkan Dahlström, fortæller ifølge Computerworlds svenske søsterblad, ComputerSweden, at selskabet snart vil skrotte flatrate-abonnementerne på mobildata og i stedet for indføre differentierede priser ud fra kundernes reelle forbrug.

"Efterspørgselen efter båndbredde er ubegrænset, men kvalitet koster penge - for kunderne. Flatrate, gratis datatrafik til en fasttømret pris, holder ikke. Begrænsninger på volume og hastighed er noget kunderne må leve med, for fremover vil prissætningen blive differentieret endnu mere," siger Håkan Dahlström, mens han taler på Open Mobile Summit-konferencen i London.

Basispakke med ekstrapriser

Han forklarer, at prissætningen i fremtiden i stedet vil blive fastsat ud fra en basispakke med begrænset download-mængde og hastighed. Hvis kunderne vil have adgang til ekstratjenester som eksempelvis ubegrænset e-mail, så må de til lommerne.

Også selvom mobile data er en større cash cow for TeliaSonera end eksempelvis SMS og MMS-tjenester.

"Vi skal have modet til at opkræve kunderne for, hvad de bruger, " lyder det fra Håkan Dahlstrøm ifølge ComputerSweden.

Differentierede priser er velkomne i Danmark

I Danmark har det endnu ikke været muligt at få kommentarer fra de fire store teleselskaber, TDC, Telia, Telenor og 3, der sender de største mængder mobildata ud fra masterne.

Men direktør Ib Tolstrup fra Telekommunikationsindustrien i Danmark ser ikke noget fordækt i, hvis et eller flere teleselskaber i Danmark begynder at kigge på differentierede prissætninger i takt med, at brugen af mobildata er eksploderet med flere hundrede procent inden for de seneste par år.

"Enhver prissætning, der er oplyst til kunden på forhånd, er jo legal. Så er det op til det enkelte teleselskab at finde en prissætning, der er forståelig for kunden. Man ser jo differentierede priser på andre områder, og der kan både leverandør og kunder godt finde ud af det," siger Ib Tolstrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere