I morgen tages der fat på et nyt kapitel i den efterhånden langvarige sag om spærringen af den omstridte fildelingstjeneste The Pirate Bay.
Klokken ni torsdag morgen skal sagen for Højesteret.
Men retten vælger næppe at ophæve den spærring af tjenesten, som de danske internetudbydere blev pålagt af Østre Landsret i 2008, mener Jens Ottosen-Støtt, der er næstformand i teleselskabernes brancheorganisation.
"Problemet er, at loven er formuleret sådan, at det er muligt at nedlægge et forbud overfor teleselska-berne. Derfor har jeg desværre ingen forestilling om, at retten vil ophæve forbuddet. Ikke mindst fordi retssagerne i Sverige har indikeret, at det nok ikke har været helt 'kosher', det der er foregået i Pirate Bay," siger Jens Ottosen-Støtt.
Han henviser til den svenske retssag mod stifterne af The Pirate Bay, der for et år siden blev idømt et års fængsel og en erstatning på 30 millioner kroner.
Telebranchen: Ikke vores opgave
Men teleselskaberne håber fortsat, at retten vil ændre holdning til spørgsmål, som, de mener, tvinger dem til at forsvare rettighedshavernes interesse.
"Vi håber, at retten vil overveje, om det er hensigtigtsmæssigt, at det er teleselskaberne, der skal varetage rettighedshavernes interesser og gribe ind overfor sider på internettet, som vi overhovedet ikke har noget med at gøre," siger Jens Ottosen-Støtt.
Men når nu I tjener penge på det, er det så ikke også rimeligt, at I går ind og påtager jer et ansvar?
"Vi mener som sagt ikke, at det er vores ansvar, og vi tjener ikke penge på, at vores kunder bruger fildelingstjenester. Det er jo langt de færreste abonnementer, der er forbrugsafregnet. I virkeligheden har vi ikke nogen interesse i, at kunderne belaster nettet ved at downloade en hel masse," siger han
Jens Ottosen-Støtt har tidligere kaldt rettighedshavernes krav om en spærring af The Pirate Bay for Kafkask, fordi kravet faldt på et tidspunkt, hvor folkene bag The Pirate Bay endnu ikke havde været for domstolen.