Artikel top billede

Storbritannien strammer nettet om piratkopiering

Det britiske parlament godkender omfattende telepakke. Internetudbydere skal slå ned på piratkopiering. Opposition udtrykker bekymring for blokering af Wikileaks.

Kort inden det engelske parlament blev opløst for at parlaments-medlemmerne kan koncentere sig om den kommende valgkamp, blev den omfattende lovpakke "Digital Economy Bill" vedtaget.

Lovpakken indeholder lovgivning rettet mod en stor palette af digitale aktiviteter, blandt andet om skifte fra analog til digitalt sendenet, om kommercielt tv og regler for videospil.

Det er dog lovgivningen omkring ulovlig download af ophavsrettigheds-beskyttede værker - eller piratkopiering - som har fået mest opmærksomhed og skabt mest debat.

Det er især muligheden for at blokere for websites, som "er blevet brugt, bruges eller sandsynligvis vil blive brugt til eller i forbindelse med en aktivitet, der overtræder copyright", som er genstand for kritik.

Blokering af Wikileaks?

Den brede formulering om muligheden for at blokere websites fik under en parlamentsdebat den liberale demokrat John Hemming til at advare imod, at lovgivningen kan anvendes til at blokere et whistleblower-site som Wikileaks.

Wikileaks har i forrige uge frigivet en sikkerhedsklassificeret amerikansk militærvideo, der viser, hvordan amerikanske soldater i Irak i 2007 dræbte et dusin irakere, deriblandt to ansatte fra nyhedsbureauet Reuters.

Stephen Timms fra Labour-regeringen svarede, at lovgivningen ikke ville blive brugt til at begrænse ytringsfriheden, men gav ikke nogle forsikringer om, at sites som Wikileaks ikke vil blive blokeret.

Internetudbydere skal påvirke abonnenter

Ifølge lovgivningen kan rettighedshavere som musik- og filmselskaber rapportere overtrædelser til internetudbyderne, som så skal sørge for, at internetabonnenterne ophører med at medvirke til piratkopiering.

Det sker ved først at sende et brev til internetabonnenten, og senere kan begrænsning af båndbredde, blokering af websites og midlertidig suspendering af kundens internetforbindelse komme på tale.

Internetudbyder siger fra

En af de tre største internetudbydere i Storbritannien, TalkTalk, nægter at samarbejde under de betingelser.

På sin blog lover Andrew Heaney, TalkTalks direktør for strategi og regulering, at kun en domstolskendelse vil få TalkTalk til at overgive oplysninger om virksomhedens internetabonnenter til rettighedshavere.

Han lover også, at såfremt TalkTalk pålægges at afbryde en kundes internetforbindelse, vil TalkTalk nægte det og møde rettighedshaverne i retten om det spørgsmål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere