Artikel top billede

Brian Troelsen, senioranalytiker, IDC Nordic. Foto: Mikael Rieck (Foto: Mikael Rieck)

Cloud er negativt for konsulenterne

Fem skarpe: De mørke skyer over danske it-konsulenter skubbes måske i baggrunden af cloud computing. Læs IDC-senioranalytiker Brian Troelsens fremtidsprognose.

De mørke skyer hænge tungt over danske it-konsulenter og konsulenthuse, men måske kan cloud faktisk blive deres redning.

Computerworld har taget en snak med senioranlytiker Brian Troelsen fra analysehuset IDC Nordic om temperaturen på markedet og ikke mindst prognosen for, hvilken tid it-konsulenterne går i møde.

Hvordan ser fremtiden ud for danske it-konsulenter?

"Den ser desværre mere negativ end positiv ud. I 2006, 2007 og første halvdel af 2008 gik det rigtig godt. Det så man blandt andet ved, at mange it-konsulenter gik freelance og ligesom ville selv.

Nu er det vendt. Konsulenterne flytter tilbage til de store konsulenthuse."

Set i lyset af cloud-udviklingen med videre, hvordan vil it-konsulenternes rolle ændre sig i fremtiden?

"Faktisk tror jeg, at cloud-udviklingen vil have en negativ effekt for konsulenterne. For implementeringsarbejdet vil jo ryge bort. Der vil så stadig være udviklingsarbejde, men det kan laves billigere i Asien for eksempel.

Så danske it-konsulenter og konsulenthuse skal satse på innovation. Vi kan aldrig blive de billigste."

Hvilke typer it-konsulenthuse kommer til at klare sig godt?

"Som sagt dem der satser på innovation. Også i Danmark kan man lave innovative cloud-løsninger. Fordelen er, at når du først har udviklet en god løsning der, så er den billig at få ud til markedet."

Hvilken type it-konsulent vil stå i høj kurs om tre-fem år?

"Det vil næsten være Ole-opfinder-typen i forhold til udvikling af løsninger til cloud. Som sagt ryger meget af implementeringen.

Man man kan også forestille sig, at der bliver en cloud-ansvarlig i virksomhederne, der har ansvaret for kontrakten til leverandørerne. Og som måske også skal rådgive i forhold til, hvilke cloud-løsninger man bør vælge. Men det er altså en helt anden form for konsulentarbejde end den nuværende."

Hvilke tendenser ser man i udlandet?

"Der er ingen tvivl om, at cloud bliver stort. Det kan vi se, og vi forventer, at bare på tre-fem år vil vi se en tredobling på området. Så det må it-konsulenterne forholde sig til. Den udvikling skal man i hvert fald ikke se bort fra."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere