Et luksusproblem, ja. Ikke desto mindre står jeg pludselig med flere udfordringer end forventet.
Som nogle måske ved, har jeg - sammen med mine to kompagnoner - solgt min virksomhed, SoftScan.
Fra at være med ved det første spæde spadestik af SoftScan og til den dag, blækket på papiret signalerede det endegyldige salg, har været den største rejse i mit liv. Siden gik der nogle måneder med at overdrage virksomheden, se at den kom godt på vej, og at mine medarbejdere kunne klare sig. Og det kunne de - godt endda.
Nu er jeg ude af SoftScan og videre i resten af mit arbejdsliv. Hvad skal der ske? Hvilken vej skal jeg gå? Og hvordan går man egentlig fra at være iværksætter til leder og til at være iværksætter igen?
I 2002 spurgte to af mine gamle skolekammerater mig, om jeg var klar på at starte en ny it-virksomhed op fra bunden. Jeg havde ikke et klap forstand på it - men det tændte mig at starte en salgsafdeling op.
Da jeg stod med ryggen mod muren og skyldte en million i banken, var det nemt at give 33 procent af nul og blive partner. Der var ingen alternativer. Bare derudad med kold kanvas.
Jo flere møder, der blev booket, jo bedre, og præstationsangst var som en by i Rusland.
Nu, syv år efter, har jeg ikke tal på, hvor mange møder jeg fik booket - men det var en del, og det var medvirkende til, at SoftScan blev den succes, den blev, og at gælden i banken nu er erstattet med penge i pungen.
Penge på kontoen klager jeg bestemt ikke over. Jeg ved godt, at jeg er mere privilegeret end de fleste. Ikke desto mindre - nu da tomheden melder sig, og det kribler i mig for at komme i gang igen - mærker jeg en uro og frustration.
Flere og mere komplicerede tanker melder sig i forhold til år 2002, da jeg var med til at starte SoftScan: Kan vi skabe en ny erhvervssucces, eller var vi bare heldige første gang? Skal vi starte fra bunden eller fra toppen? Skal vi starte i USA denne gang?
På trods af at jeg har tilegnet mig stor viden om det at skabe en succesfuld virksomhed, at jeg har en tyrkertro på, at jeg kan gøre det igen, og på trods af at jeg har et håb om at gøre det 10 gange større næste gang, så skal jeg være ærlig og indrømme, at præstationsangsten og frygten for at fejle puster mig lige i nakken.
Det kan måske virke paradoksalt, men jo mere man ved, jo dummere kan man rent faktisk føle sig. Jeg var helt klart mere naiv tilbage i 2002 og havde væsentlig mere gåpåmod.
Derfor denne opfordring til mine læsere: Er der nogen, der sidder med en god idé til et nyt projekt, så råb op.
Thomas Holm Jensen er tidligere administrerende direktør i it-sikkerhedsvirksomheden SoftScan, der nu er en del af Symantec Hosted Services.
Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.