Artikel top billede

Foto: Claus Thorsted

It-ordførerne klør sig i nakken: Charlotte hvem?

Mange Christiansborg-politikere har i dag kastet sig over søgemaskinerne for at finde ud af, hvem den nye videnskabsminister er. Oppositionen undrer sig over valget af den nye minister.

Den nyudnævnte videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsens kommende kolleger på Christiansborg kender tilsyneladende intet til hende, inden hun for alvor trækker i arbejdstøjet.

"Jeg må indrømme, at jeg aldrig har mødt den nye minister, men hun lyder på papiret som en spændende dame, fordi hun kommer fra erhvervslivet. Helge Sander gjorde meget som minister, men hun (Charlotte Sahl-Madsen, red.) kan trække Danmark det sidste stykke i samspil med erhvervslivet," siger Michael Aastrup-Jensen, it-ordfører i Venstre.

Måske skal han selv afløses som it-ordfører, fordi der i kølvandet på dagens store ministerrokade også kommer en ordfører-rokade i regeringspartiet Venstre.

Også i det andet regeringsbærende parti, Det Konservative Folkeparti, hvor Jørgen Lundsgaard tiltrådte som it-ordfører for et halvt år siden, vil der komme en ordfører-rokade inden længe.

Oppositionen på søgemaskinerne

It-ordførerne hos de største oppositionspartier, Socialdemokraterne og SF, undrer sig over udnævnelsen af den nye videnskabsminister, hvor Lykke Friis (V) og Malou Aamund længe stod som de store favoritter til posten.

Både Yildiz Akdogan (S) og Hanne Agersnap (SF) byder dog den nye minister velkommen til Christiansborg, efter de selv har haft gang i søgemaskinerne for at indhente informationer om Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg var ret overrasket, fordi jeg overhovedet ikke kender hende. Men jeg synes, hun lyder som et spændende valg. Selv om hun kommer med en forskningsmæssig baggrund fra Danfoss, håber jeg på, at hun prioriterer it- og telebranchen noget højere end forgængeren på posten," siger Socialdemokraternes it-politiske ordfører, Yildiz Akdogan.

Hun peger på, at der med Højhastighedskomiteens rapport fra januar er masser af arbejdsopgaver at tage fat på, og at Charlotte Sahl-Madsen samtidig ikke skal ignorere det arbejde, som forhenværende videnskabsminister Helge Sander har lagt sine kræfter i.

"Man kan sige meget om Helge Sander, men han var da i hvert fald kommet i en eller anden form for rutine efter sine mange år på posten. Så det bliver spændende at se, hvordan den nye videnskabsminister vægter mellem forskning og it og tele," siger Yildiz Akdogan.

Håber på flyvende start

Også Hanne Agersnap fra SF peger på Højhastighedskomiteens rapport som den nye videnskabsministers kommende arbejdsredskab blandt flere problemer i it-Danmark.

SF's it-politiske ordfører fremhæver desuden, at videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen tidligere har siddet i en tænketank under Videnskabsministeriet, men endnu ikke har vist officiel interesse for it- og telebranchen.

"Vi mangler at se, om it-området er noget, hun brænder for på den nødvendige måde. For det er jo en kanonvigtig branche, der kræver stor opmærksomhed. Vi har blandt andet uløste punkter med hensyn til konkurrencesituationen og ikke mindst it-kompetencerne, så der er mange områder, den nye videnskabsminister skal løfte i den nærmeste fremtid," siger Hanne Agersnap.

Den 19. marts mødes it-ordførerne med videnskabsministeren for at diskutere de fremtidige planer med de åbne standarder - herunder OOXML og ODF - og det arbejde har krævet en stor arbejdsindsats for it-ordførerne at sætte sig ind.

"Jeg håber, hun kan komme flyvende fra start, selv om det er et kompliceret stofområde. Man kan jo kun håbe, at hun overrasker positivt," lyder det fra Hanne Agersnap.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere