De Radikale går ind for en såkaldt blue card-ordning, hvor eksempelvis udenlandsk it-arbejdskraft kan komme hertil, såfremt de er sikret en bestemt løn.
Partiet mener, at grænsen for den løn skal være afhængig af konjunkturerne og har et tidligere nævnt minimumsbeløbet 20.833 kroner om måneden.
Dermed frygter partiet heller ikke, ligesom HK Privat, at et lavere beløb vil presse de danske lønninger.
"Det er en klar forudsætning for hele ordningen, at ansættelse skal ske på sædvanlige løn og arbejdsvilkår," siger it-ordfører Morten Østergaard fra De Radikale.
Han peger på, at det fremgår af Integrationsministeriets hjemmeside.
"Derfor er der ikke belæg for en påstand om, at ordningen fører til løntrykkeri. Det er vi meget på vagt overfor," siger ordføreren.
Minister skal redegøre for CSC-sag
Morten Østergaard oplyser, at han af samme grund har bedt Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) om en redegørelse i sagen om it-virksomheden CSC, som blev udrullet på P1-orientering.
Historien gik på, at CSC aflønner de indiske medarbejdere på indiske vilkår og, i følge Morten Østergaard, via forskellige kreative manøvre alligevel har fået arbejdstilladelse efter beløbsordningen.
Ordføreren afviser samtidig, at danske it-ansatte skal være nervøse for at få udenlandsk it-arbejdskraft hertil.
"Når vi ser på den vækstfaktor som kvalificeret udenlandsk arbejdskraft udgør, så skal danske medarbejdere ikke frygte at de kommer, men snarere at de bliver væk," siger Morten Østergaard om it-folkene fra udlandet.
"For dygtige udlændinge skaber vækst og jobs i Danmark. Alternativet til at flytte menneskerne er ofte, at arbejdspladserne flytter," siger han.
Og så skyder han tilbage på fagforeningen, der skaber frygt blandt de danske it-ansatte.
"Jeg tvivler på at HK Privat synes, at en øget udflytning af it-arbejdspladser til for eksempel Indien eller Kina vil være at foretrække i forhold til nogle udenlandske kollegaer i Danmark," siger han.