Den tidligere direktør hos Microsoft-partnerne Norriq samt medejer og direktør i Munk IT, Bjarne Søballe, er efter nogle mellemstationer som boligspekulant og det nuværende job som europæisk direktør i Salesworks Systems klar med et nyt firma.
Med en nostalgisk henvisning til et af Bjarne Søballes tidligere selskaber, Naviteam, der i slutningen af 1990'erne var Danmarks største Navision-forhandler, er det nye otte mand store Dynamics-konsulentfirma navngivet Dynateam.
Selv om Bjarne Søballe har mere end 20 års erfaring i it-branchen, er det nystartede firma dog radikalt anderledes end hans mange tidligere selskabskonstruktioner.
"Medarbejderne i Dynateam kan selv være med til at bestemme strategien, for de er nemlig medejere af virksomheden," fortæller Bjarne Søballe til Computerworld.
Medarbejdere som medejere
Han forklarer, at Dynateam er bygget op som en hovedorganisation med et nuværende fokus på Microsofts regnskabssystem Dynamics som det bærende element. Dynamics-konsulenterne bliver dog automatisk medejere af virksomheden, fordi det ifølge Bjarne Søballe er en større motivationsfaktor.
"Den enkelte medarbejder kan meget hurtigt se, hvor meget han yder til den samlede kasse, hvilket giver en meget større motivation i dagligdagen frem for bare at have medarbejderaktier i et stort selskab," siger Bjarne Søballe om selskabskonstruktionen, hvor indtjeningen bliver fordelt mellem konsulenterne og Bjarne Søballe.
Hvordan indtjeningen præcis bliver fordelt mellem den enkelte medarbejder og Bjarne Søballe, ønsker han ikke at oplyse.
"Men det er jo klart, at medarbejderne får den største del af kagen, for ellers er der jo ingen motivationsfaktor. Personligt vil jeg jo også meget hellere have en lille del af en stor indtjening end en stor del af en lille indtjening," forklarer Bjarne Søballe.
"Konstruktionen betyder samtidig, at konsulenterne kan købe mig ud af selskabet, hvis de er utilfredse, men det, håber jeg naturligvis, ikke bliver aktuelt. Meningen med selskabet er jo, at konsulenterne kan koncentrere sig om deres it-arbejdsopgaver, mens jeg passer udviklingen af forretningen, som jeg har erfaring med," forklarer Bjarne Søballe, som erkender, at han ikke er den store faglige tekniker.
"Der er ikke noget område i it-branchen, hvor jeg er specielt dygtig. Mine kernekompetencer ligger derimod på at få folk til at arbejde godt sammen," bedyrer den erfarne iværksætter.
Udvidelser på Microsoft-platform
90 procent af konsulent-arbejdet i Dynateam kommer til at handle om Microsoft-produkter.
Hårdt tidspunkt at starte virksomhed
For planen er, at Dynateam i de kommende år skal udbygges med flere indsatsområder som blandt andet tæller C5 og Sharepoint. Derfor vil der, ifølge Bjarne Søballe, med tiden blive oprettet flere selvstændige datterselskaber til hovedbrandet Dynateam.
Og igen er det meningen, at det er minimum fem konsulenter i eksempelvis Dynateam Sharepoint-selskaber, der står som medejere af det enkelte datterselskab med Bjarne Søballe som overordnet direktør i et slags franchise-foretagende.
"Vi skal gøre op med silotankegangen og som overordnet konsulenthus leve stærkt på, at vi samlet set kan henvise til hinanden, påtage os store opgaver og hjælpe hinanden på tværs af underselskaberne," siger Bjarne Søballe, som samtidig understreger, at kunderne vil opleve Dynateam som ét selskab og ikke flere selvstændige juridiske enheder.
Hård tid for konsulentbranchen
Bjarne Søballes konkurrenceklausul med sit tidligere firma og kommende Dynamics-konkurrent, Norriq, udløb sidste forår, og han har allerede tre tidligere Norriq-medarbejdere i folden.
Han understreger dog, at han ikke har en decideret strategi om at kapre tidligere medarbejdere hos sine gamle selskaber.
"Uden det skal lyde forkert, så vil jeg helst starte en ny virksomhed med nye folk, der ikke hele tiden skal relatere til tiden i Norriq eller andre steder," forklarer Bjarne Søballe, som erkender, at Dynateam ser dagens lys i en mørk tid for konsulentbranchen.
"Naturligvis kunne timingen være bedre, og mange har da også spurgt mig om, hvordan jeg tør starte nu. Jeg ser sådan på det, at hvis vi ikke tjener så mange penge i starten, så kan vi godt gå på kompromis med lønnen, og hvis vi kan klare at starte nu, så kan vi altid klare den," siger Bjarne Søballe.
Internationale forventninger til forretningen
Selv om han prøver at være realistisk, kan Bjarne Søballe dog heller ikke lade være med at kigge positivt på fremtiden.
"Om et år har vi forhåbentligt to underselskaber og omkring 25 medarbejdere," forklarer han.
I 2015 skal Dynateam i Bjarne Søballes optik gerne have minimum seks underselskaber med i alt 100 medarbejdere og være i kontakt med udenlandske kunder og partnere.
"Om 10 år håber jeg så, at jeg er holdt op med at arbejde. Nej, det er sgu løgn. Jeg kan jo ikke sidde stille, og det kan jeg nok heller ikke som 53-årig," slutter Bjarne Søballe.