Artikel top billede

Oracle-boss Larry Ellison brugte det meste af sin taletid under OpenWorld 2009 på at latterliggøre IBM. Det får nu IBM til at rette skytset den anden vej. (Foto: Oracle)

IBM: Oracle lyver om server-performance

IBM lancerer en ny server-serie sammen med en smædekampagne mod rivalen Oracle.

Da Oracle købte Sun Microsystems, blev virksomheden en alvorlig konkurrent til IBM.

Det blev der da heller ikke lagt skjul på i forbindelse med Oracles OpenWorld konference i efteråret, hvor Oracle-boss Larry Ellison brugte det meste af sin taletid på at latterliggøre IBM.

Blandt andet ved at fremvise performance-resultater fra The Transaction Processing Performance Council (TPC), der viste at Suns SPARC-servere var lysår hurtigere end IBM's Power-maskiner.

Læs: Larry Ellison gør nar af IBM på OpenWorld.

Efterfølgende er Oracle imidlertid blevet idømt en bøde for at misbruge resultaterne i forbindelse med deres markedsføring.

Big Blue strikes back

I tiden efter OpenWorld-konferencen har IBM været forholdsvis tilbageholden med at kommentere Ellisons angreb.

Indtil nu.

Mandag lancerede IBM nemlig en ny serie Unix-servere kaldet Power 7. Og med den lancering forsøger IBM at returnere bolden med en god omgang mudderkastning mod Oracle.

Det sker blandt andet ved hjælp af en YouTube video, der forklædt som en politisk kampagnevideo stiller spørgsmålstegn ved Oracles troværdighed.

I videoen fortæller en kvindelig speakerstemme hen over et dystert soundtrack, at en debat-krig er under opsejling mellem to parter, hvoraf den ene er en udfordrer, der har misbrugt testresultater og gengivet ukorrekte oplysninger.

Videoen slutter af med et billede af et får med sataniske røde øjne, og speakeren der stiller spørgsmålet: "Tør vi stole på udfordreren igen?"

Købte Sun for næsen af IBM

Opkøbet af Sun Microsystems har gjort Oracle til verdens tredje største serverproducent - kun overgået af IBM og HP. Og da Oracle sidste år købte Sun, skete det lige for næsen af IBM.

Efterfølgende har flere analytikere da også spået, at fusionen mellem Oracle og Sun nok skal give konkurrenterne grå hår. Særligt i markedet for middleware, hvor Oracle nu har kontrol over det åbne og meget udbredte Java.

Senest har Oracle styrket sin middleware-stack med mandagens opkøb af software-firmaet AmberPoint, der udvikler monitorerings-software til systemer bygget på serviceorienteret arkitektur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere