Artikel top billede

(Foto: Gratis pr-foto)

IDC: AMD stjæler markedsandele fra Intel

Salget på verdensplan af x86-chip satte i fjerde kvartal 2009 hidtil uset rekord.

Computerworld News Service: Advanced Micro Devices vandt i fjerde kvartal 2009 markedsandele på det globale salg af processorer på bekostning af konkurrenten Intel, konkluderer IDC i en rapport.

Den globale efterspørgsel på x86-processorer "opnåede de højeste niveauer nogensinde for noget enkelt kvartal," skriver IDC.

Salget af mikroprocessorer steg med 31,3 procent i fjerde kvartal 2009 i forhold til samme kvartal i 2008, mens AMD vandt markedsandele i segmenterne for processorer til både desktoppe og bærbare, fortæller IDC.

Intel sad på 80,5 procent af det samlede globale salg af mikroprocessorer til pc'er i fjerde kvartal 2009, hvilket er et fald fra en markedsandel på 81,9 procent i fjerde kvartal 2008. AMD's markedsandel udgjorde 19,4 procent i fjerde kvartal, hvilket er en stigning fra 17,7 procent i samme periode året før.

AMD offentliggjorde massiv fremgang i første kvartal 2009, da salget af Intel-processorer såsom Atom faldt brat, fortæller Shane Rau, der er director of semiconductor research hos IDC. Også AMD's "vilje til at være aggressive i forhold til priser" har fungeret til virksomhedens fordel, forklarer Rau.

Nye processorer

AMD introducerede i september nye og hurtigere processorer til bærbare i produktlinjerne Turion II X2 og Athlon. Disse processorer hører til platforme, der forbedrer grafikken og nedsætter strømforbruget. Intel har dog for nylig opdateret sin produktlinje af processorer til desktoppe og bærbare med nye, energieffektive chip, der integrerer grafik-processor og CPU på samme chip.

Samtidig har den tredje spiller i x86-markedet, Via Technologies, offentliggjort et tab af markedsandele. Virksomheden sidder nu på 0,1 procent af markedet sammenlignet med 0,4 procent i fjerde kvartal 2008.

AMD har nappet markedsandele fra Intel inden for processor-kategorierne for både desktoppe og bærbare. AMD's markedsandel af processorer til bærbare voksede til 12,7 procent i fjerde kvartal fra 10,2 procent i samme periode året før.

Intels markedsandel af processorer til bærbare faldt til 87,3 procent fra 89,1 procent året før. AMD har også haft fremgang i markedet for desktop-processorer, hvor virksomhedens markedsandel voksede til 28,6 procent fra 26 procent året før. Intels markedsandel faldt her til 71,1 procent fra 73,9 procent i fjerde kvartal 2008.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere