Artikel top billede

Her ses USB 3-stik sammenlignet med traditionelle USB 2-stik.

HP vil udstyre nye bærbare med USB 3.0

HP's EliteBook-laptops vil indeholde op til tre USB 3.0-porte.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard fortæller, at virksomheden nu har tilføjet USB 3.0-porte til sine nyeste bærbare computere, hvilket vil kunne booste dataoverførsler mellem computere og enheder som for eksempel lagerdrev eller digitale kameraer.

HP vil tilføje op til tre USB 3.0-porte i sine EliteBook business-laptops. Serien inkluderer modellerne EliteBook 8540p og EliteBook 8540w, som forventes at blive offentliggjort under CES i Las Vegas.

USB 3.0-standarden er en hurtigere efterfølger til de eksisterende USB 2.0-porte, der findes i bærbare computere i dag.

Efterhånden som teknologien modnes, vil USB 3.0 kunne tilbyde overførselshastigheder, der er næsten 10 gange hurtigere end USB 2.0, oplyser standard-gruppen USB Implementers Forum.

USB 3.0 vil i særlig grad hjælpe bærbare computere med at kommunikere med high speed eksterne enheder ved en langt højere hastighed, fortalte en talsmand fra HP. Et USB 3.0 flash drive vil kunne overføre omkring 1GB data til værts-enheden på cirka 3,3 sekunder, hvilket skal sammenlignes med de 33 sekunder, det tager USB 2.0 i dag, fortæller repræsentanter fra USB-IF.

Senere i år vil flere bærbare og stationære computere fra HP komme til at indeholde USB 3.0-porte, siger virksomhedens talsmand.

HP er måske nok den første pc-leverandør, der indbygger USB 3.0 i bærbare computere, men der går ikke mange uger, før der vil være trængsel på det marked, siger Charles King, analytiker ved Pund-IT.

"Som enhver anden næste-generations teknologi, så vil værdien af USB 3.0 vokse i takt med, at de perifere enheder kommer med - en proces, der i bedste fald plejer at være ujævn. Eftersom HP desuden producerer en del af sine egne perifere enheder, så udgør dette en spændende mulighed for virksomheden," siger Charles King.

Den første perifere enhed, der vil understøtte USB 3.0-teknologien, kan blive båndbredde-sensitive enheder som for eksempel store, high-definition displays og high-speed back-up lagerenheder, tilføjer han.

Synergi-effekt

HP vil kunne indbygge USB 3.0 i sine egne displays, eksterne drev og andre perifere enheder, der er interessante for virksomhedskunderne, siger Charles King.

"Den synergi-effekt, der vil opstå, kan vise sig at blive højst værdifuld for virksomheden og vil desuden kunne udgøre et problem for konkurrerende leverandører af bærbare computere og perifere enheder," tilføjer han.

USB 3.0 vil blive brugt mere og mere i takt med at enhederne bliver lettere og multimedie-applikationer som for eksempel video bliver mere udbredte, forudser Charles King.

Eksterne enheder, der understøtter USB 3.0, er allerede tilgængelige.

Harddisk-virksomheden LaCie introducerede i december 2Big USB 3.0, der kombinerer to harddiske i en enkelt enhed, og som kan læse data med en hastighed på op til 275MB per sekund ved hjælp af USB 3.0 standarden. Freecom tilbyder desuden den eksterne harddisk Hard Drive XS 3.0.

HP's EliteBooks vil derudover også inkludere USB 2.0-porte til understøttelse af nedarvet teknologi, fortalte en talsmand fra virksomheden. De bærbare computere er designet til at erstatte stationære computere og vil komme med de nyeste Intel Core-processorer, siger HP.

De bærbare computere vejer 2,89 kilo og er baserede på Intels QM57-chipsæt.

Prisen vil begynde omkring 7.000 kroner, og computeren vil indeholde enten Windows 7, Vista, FreeDos eller Linux-styresystem, ligesom den vil inkludere talrige muligheder for trådløs kommunikation og grafikkort.

USB-IF fortæller desuden, at gruppen nu har certificeret USB 3.0 til HP's Envy 15 og Fujitsus bærbare computer FMV-Biblo/G70. Standard-gruppen har desuden certificeret USB 3.0 til motherboards fra Asus og Giga-byte Technology.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere