Artikel top billede

Snart summer en milliard mobile enheder på nettet

Antaller af mobile apparater på nettet er på vej til at eksplodere.

Computerworld News Service: Den voksende efterspørgsel efter online-applikationer vil få antallet mobile apparater, der er tilsluttet internettet, til at runde en milliard styk i 2013.

Sådan lyder forudsigelsen fra analysehuset IDC.

Samtidig vil antallet af mobil-brugere, der ønsker online-adgang via mobile apparater, runde 900 millioner i 2013, lyder det fra IDC.

Analysehuset vurderer, at efterspørgslen efter net-adgang via de mobile apparater især vil blive trukket af behovet for at tilgå nyheds-tjenester og søge-tjenester på nettet.

Samtidig vil også download af musik- og video samt email og instant messaging blive populære tjenester på de mobile apparater.

E-handel vil blomstre

IDC vurderer også, at forbrugerne vil være meget interesserede i at købe varer på nettet gennem deres mobiltelefon. Det kan føre til voldsom vækst i e-handel, hedder det.

Når det gælder erhvervslivet, vil virksomheder ligeledes øge mobiliteten blandt deres medarbejderen, hedder det fra IDC.

Det vil blandt andet ske ved at give de ansatte adgang til erhvervs-applikationer og e-mail-systemer via deres mobile apparater.

450 millioner

Tæt ved 450 millioner brugere har i år koblet på internettet via deres mobile apparat, vurderer IDC.

Årsagen til den ventede eksplosion i antallet af både brugere og enheder på nettet er ikke mindst, at apparaterne - smartphones, mobil-telefoner og andre trådløse apparater - bliver billigere og billigere.

Også antallet af brugere på det ‘almindelige' internet vokser kraftigt.

IDC vurderer, at 1,6 milliarder mennesker verden over har været på nettet i år. Dette tal vil runde 2,2 milliarder i 2013.

Størst internet-penetration findes i USA, hvis man tæller både kablede og trådløse forbindelser med.

Kina har til gengæld flest mobile enheder på internettet - nemlig omkring 85 millioner.

Kina har også det største antal internet-brugere, i det 359 millioner kinesere i år har været på nettet. Dette tal ventes at være vokset til 566 millioner brugere i 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere