Artikel top billede

TDC vil presse guld ud af multimedieskat

TDC forsøger at spinde guld på den kommende multimedieskat med nyt produkt. Holder det nu også vand?

Multimedieskatten træder i kraft i det nye år.

Det betyder, at folk skal betale skat af 3.000 kroner, hvis de får computer, telefon eller bredbånd betalt af arbejdsgiveren.

Uanset værdien af de goder, som arbejdsgiveren betaler for medarbejderen, skal der betales skat af 3.000 kroner.

TDC reklamerer i øjeblikket for medarbejderbredbånd under navnet HomeTrio Work, der indeholder internet, telefoni og tv. Men omfatter den kommende multimedieskat også et bredbåndsprodukt med tv-pakke?

Ja, lyder det fra TDC.

Chef for public affairs hos TDC, Anders Thomsen, henviser til bemærkningerne, der blev skrevet til lovforslaget. Her står der:

"Internetabonnementer i dag kan indeholde andre ydelser end internetadgang - eksempelvis »gratis« download af musik eller tv-kanaler. Hvis sådanne ydelser er en integreret del af abonnementet, som ikke kan udskilles og må anses for sædvanlige, anses de for omfattet af multimediebeskatningen."

Dermed er der belæg for at sælge HomeTrio Work, forklarer Anders Thomsen. Han mener ikke, at tv-pakken kan udskilles fra abonnementet. I hvert fald ikke den såkaldte grundpakke, der indeholder 30 digitale kanaler.

"Efter vores opfattelse er tv-grundpakken i HomeTrio Work omfattet af multimedieskatten, men hvorvidt dette er tilfældet er ikke afgørende for vores lancering af HomeTrio Work. Vi lancerer HomeTrio Work, fordi vi fra virksomheder oplever stor efterspørgsel på en erhvervsudgave af den succesfulde HomeTrio-løsning, som vi lancerede til private i januar," siger Anders Thomsen.

TDC har lavet en salgsfolder for HomeTrio Work, hvor også produktet HomeDuo Work indgår. Netop sidstnævnte løsning indeholder det samme som HomeTrio Work, bortset fra at tv-delen ikke indgår.

"Du vælger selv, om du vil tilbyde din medarbejder en hjemmearbejdsplads med eller uden tv," står der blandt andet i TDC's salgsmateriale.

Tv kan udskilles, men...

Og det er da også muligt at adskille tv fra bredbåndsproduktet, men det rejser en række nye problemer, hvis tv via bredbånd - ip-tv - ikke må indgå, påpeger Anders Thomsen.

"Selvfølgelig kan man tilbyde sine medarbejdere bredbånd og telefoni uden tv. Men da man ikke kan få ip-tv uden bredbånd, så kan man i husstande, der ønsker ip-tv, ikke adskille bredbånd og tv. Potentielt afskærer eller besværliggør man modtagelse af ip-tv i husstande med arbejdsgiverfinansieret bredbånd, såfremt tv-delen skal betragtes og beskattes separat," forklarer Anders Thomsen.

Problemet ved at udskille tv opstår med andre ord, fordi folk med medarbejderbredbånd stadig skal have muligheden for at få ip-tv. Skulle medarbejderen ønske ip-tv på sit medarbejderbredbånd, skal TDC dobbeltfakturere bredbåndsforbindelsen; både til arbejdsgiver og til privatperson.

Et andet problem opstår, hvis der slet ikke må køre ip-tv via bredbånd i husstanden. Hvis tv slet ikke må leveres via medarbejderbredbånd, bliver husstanden helt afskåret fra at få ip-tv, fordi det kun kører over en bredbåndsforbindelse.

Revisor opfordrer til at afvente

Anders Thomsen argumenterer derfor, at det er svært at udskille ip-tv separat. Samtidig fremhæver han, at udviklingen går imod bredbånd med tv. Det er specielt et udbredt fænomen i Frankrig, fremhæver han.

"Multimedieskatten skulle være enkel og fremtidssikret, og set i det perspektiv bør tv-grundpakken være inkluderet, da fremtiden går mod bredbånd med tv. Det vil være i modstrid med enkelheden, hvis tv-delen skal værdifastsættes, indberettes og beskattes separat," siger Anders Thomsen.

TDC's chef for public affairs vurderer derfor, at bemærkningen til lovteksten finder sin anvendelse i tilfældet HomeTrio Work.

"Og hvis ikke lovgivers intention er, at tv i disse situationer kan inkluderes i skatten, så er det svært at se, hvad formålet med bestemmelsen er. Hvornår skulle den så finde anvendelse," spørger Anders Thomsen.

Revisor: Vent på afklaring
På trods af, at TDC allerede har lanceret HomeTrio Work, så er der endnu usikkerhed om, hvorvidt tv er omfattet af multimediebeskatningen. Det skriver Skat.

Skat udsendte i går en pjece om den ny skat, og her fremhæver myndigheden, at tv-spørgsmålet endnu er uafklaret.

"Hvornår tv-pakker er en sådan ydelse, forventes forelagt Skatterådet. Skatterådets afgørelser offentliggøres på skat.dk," står der i Skats nye pjece.

Skatterådets 19 medlemmer holder møde 15. december, hvor de tager stilling til sagen. Indtil da bør virksomheder afvente, lyder det fra en specialist i medarbejderbeskatning.

"Vi siger til vores kunder, at de skal lade være, indtil der kommer afklaring," siger statsautoriseret revisor Niels Sonne fra revisionsfirmaet Deloitte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere