Artikel top billede

Hitman, den største danske spilsucces nogensinde, men den danske spilbranche har ikke formået at udnytte succesen.

Leder: It-branchen har brug for en spiller

Computerworld mener: Spiludviklerne skal udvikle grænseflader i en verden, hvor databehandling bogstavelig talt følger brugeren på alle terminaler.

I de seneste uger har Computerworld taget godt og grundigt afsked med den spilindustri, der for blot et år siden var på flere kulturpolitikeres dagsorden. Statsstøtte til spiludvikling på linje med filmproduktion er sat i søen. Både for at sætte et kulturelt dansk fodspor i den globale spilindustri og udvikle nye arbejdspladser i den såkaldte oplevelsesøkonomi.

Et år senere er den danske spilindustri i stærke vanskeligheder. Dels er der jo finanskrisen. Men ifølge Maz Spork, der har skrevet en MBA-afhandling ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) om den danske spilbranche, så mangler den danske spilbranche simpelthen forretningsmæssige kompetencer.

"Der er en masse kunstnere og spildesignere og historiefortællere og andre strålende mennesker, der gerne vil ind i branchen, og som får skabt nogle projekter. Men når de kommer i gang, så får de ikke dækket hele den kommercielle side af," siger Maz Spork til Computerworld.

Det er jo rigtig træls, hvis man har satset på, at spilindustrien skal være en kommerciel hjørnesten i en politisk dagsorden om oplevelsesøkonomi. Det er heller ikke særlig godt for de investorer, der har sat penge på højkant indtil nu eller de unge mennesker, som er ved at uddanne sig til spiludviklere.

Men de kommende spiludviklere kan tage den udvikling med ophøjet ro. For it-branchen har i høj grad brug for en spiller eller rettere sagt flere udviklere med de kompetencer inden for spilteori, design og historiefortælling, som netop er en del af spilindustriens kompetencer.

Ikke nødvendigvis til at udvikle spil. Selvom det jo ville være fint, hvis nogen lyttede til Maz Sporks ideer og skabte en ny underskov af softwarehuse ved at satse på spiludviklingsprojekter til 15 millioner i stedet for 150 millioner. Spiludviklerne skal fremover være med til at gøre forretningsapplikationer og fagsystemer ligeså intuitive og veldesignede som spilapplikationer.

Vi er for alvor tæt på det punkt, hvor computing bliver allestedsnærværende. Mennesket bliver en del af databehandling, der bogstavelig talt følger brugeren på alle terminaler i stedet for, at brugeren følger databehandlingen gennem forskellige terminaler.

Det er de fortsat voksende muligheder for datakommunikation og behandling af voldsomme mængder af data, der åbner for de muligheder. I alle tilfælde bliver der brug for nye og mere intuitive grænseflader i alle størrelser. Og da datakraft og kommunikation ikke længere er et problem, så er der god brug for at slippe spiludviklerne løs.

Læs mere om spilbranchen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere