Artikel top billede

Lovforslaget er hverken arbejdsmæssigt eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lyder det fra formand i Dansk IT, Lars Mathiesen. (Foto: Torben Klint)

Dansk IT: Beskat ikke arbejdsredskabet

Det er helt urimeligt at beskatte et arbejdsredskab, også selv om det benyttes i hjemmet. Det budskab vil Dansk IT fremlægge for Skatteudvalget 13. maj

I morgen skal multimedieskatten til førstebehandling i Folketinget.

Lovforslaget er allerede blevet justeret i form af en beløbsnedsættelse fra 5.000 til 3.000 kroner, men der er stadig en stor knast, der skal barberes væk, lyder det fra Dansk IT, der 13. maj har fået foretræde for Folketingets skatteudvalg, hvor de it-professionelles interesseorganisation vil fremføre kritikken.

Hovedindvendingen er den såkaldte folkeskolelærer-ordning.

"Det, der fremgår af bemærkningerne til forslaget er, at man må tage en computer med hjem, hvis den ikke er personlig, men en del af en fælles pulje," fortæller Lars Mathiesen, der er formand for Dansk IT.

"Med den måde man arbejder på i dag, er det et helt forkert signal, at man ikke må tage sit arbejdsredskab med hjem. Hvis man ikke bliver færdig på arbejdspladsen, er det helt naturligt, at man kan klappe den bærbare sammen, tage den med hjem og så genoptage arbejdet lidt senere på dagen," siger han.

Sikkerhedsproblem

I det gældende forslag bliver man beskattet, hvis man tager den personlige computer med hjem.

Man bliver derimod ikke beskattet, hvis arbejdspladsen har en pulje af computere, der lejlighedsvis bruges og således ikke er personlige. Sådanne maskiner kan man frit tage under armen og benytte fra hjemmefronten.

"Denne løsning fremmer ikke en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, og så giver den nogle sikkerhedsmæssige problemer," lyder kritikken fra Dansk IT.

Når flere personer anvender den samme computer, kan der ifølge Dansk IT komme til at ligge personlige oplysninger på computeren i form af eksempelvis elevopgaver, brevvekslinger mellem skole og hjem samt personlige e-mails, som man ikke lige får slettet, inden den næste bruger overtager maskinen.

"Det ser ikke ud til at løsningen er helt gennemtænkt. Det er fint, at regeringen har åbnet for muligheden for, at man kan tage computeren med hjem, men forslaget i den nuværende form hænger hverken sikkerhedsmæssigt eller arbejdsmæssigt sammen," siger Lars Mathiesen.

Løsningsforslaget fra Dansk IT er mere fleksibilitet.

"Når man har et arbejdsredskab på arbejdspladsen, skal det være muligt, at tage det hen, hvor man vil, uden at det skal koste penge," siger Lars Mathiesen.

Man har udtænkt udemærkede løsninger til eksempelvis vagtordninger, så må det også være muligt at dække resten af arbejdsstyrken ind, lyder opfordringen fra Dansk IT's formand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere