Artikel top billede

Forskere arbejder på brilleløse 3D LCD-skærme

Dem, der ikke har noget imod 3D-briller, kan se frem til de billige 3D LCD-fjernsyn og skærme fra Taiwan. 3D-fjernsyn, der ikke kræver briller, er dog også på vej.

Computerworld News Service: Inden for de næste fem år vil forskellige firmaer fra Taiwan måske begynde at sælge LCD-fjernsyn med 3D-teknologi, der ikke kræver, at man bruger de specielle briller, som ellers har været en nødvendighed, hvis man ville se 3D-film i biografen.

"Teknologien er allerede klar," fortæller Hsu Shao-chung, fra Taiwans offentlige Industrial Technology Research Institute (ITRI).

Den forsker-gruppe, han er en del af, har allerede givet licens til teknologien til mindst et firma i Taiwan og fortæller, at man vil kunne se nærmere på den ved en større udstilling, der skal finde sted næste år i Taipei.

Digitale skilte i 3D

Teknologien skal, i hvert fald i begyndelsen, først og fremmest bruges til digital skiltning.

Valget er faldet på de digitale skilte, fordi virksomhederne altid leder efter nye måder at tiltrække folks opmærksomhed på, siger Hsu Shao-chung i et interview.

Forsker-gruppen har formået at skabe 3D LCD-fjernsyn med skærme så store som 56-tommer, men der skal stadig arbejdes med teknologien, inden den bliver helt salgs-klar.

Farverne på 3D LCD-skærmene er for eksempel stadig ikke lige så gode, som de er på et standard LCD-fjernsyn.

Til dem, der ikke har noget imod at trække i 3D-brillerne, har ITRI allerede udviklet 3D LCD-fjernsyn, computerskærme og skærme til mobiltelefoner, der snart kommer på markedet.

Finanskrise bremser udviklingen

Hvis ikke det havde været for den økonomiske krise, så havde produkterne allerede været ude nu, siger Hsu Shao-chung

De virksomheder, som ITRI havde givet licensen til, var allerede så småt begyndt at producere 3D LCD-fjernsyn og skærme, og planen var, at de skulle komme på markedet i år.

Men da krisen ramte, faldt produktionen, og virksomhederne ville nu i stedet vente og se, hvordan efterspørgslen blev påvirket, inden de puttede for mange penge i den nye teknologi.

De 3D-enheder, der stadig kræver briller, vil ikke blive ret meget dyrere end normale LCD-skærme, siger Hsu Shao-chung, der mener, at de gennemsnitligt vil komme til at koste omkring 10 procent mere end de almindelige skærme.

Folk, der spiller mange computer-spil, vil sandsynligvis opleve den nye teknologi som et absolut must-have. Teknologien fungerer allerede rigtig godt med nogle spil, men de fleste spil er i dag ikke lavet til 3D-skærm.

For at få industrien med om bord er ITRI i fuld gang med at markedsføre teknologien til spil-udviklere, tv-stationer og film-industrien i Taiwan. På den måde håber man, at de vil hjælpe til, når 3D-produkterne skal videreudvikles.

Forskergruppen skal desuden være vært for en konference for 3D-teknologi, der skal afholdes næste uge i Taipei - IDMC 3DSA Asia Display '09 (International Display Manufacturing Conference, 3D Systems and Applications, Asia Display 2009), hvor software-udviklere fra hele verden forventes at deltage.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere