Regeringens planer om at ændre beskatningsreglerne af arbejdsgiver-betalt elektronik er blevet mødt med et sandt ramaskrig fra både lønmodtagere, arbejdsgivere og brancheorganisationer.
Forslaget om at hæve beskatnings-grundlaget til 5.000 kroner, hvis en dansk lønmodtager får betalt mobiltelefon eller bredbånds-forbindelse eller hjemme-pc, stammer oprindeligt fra Skattekommissionen med den tidligere socialdemokratiske skatteminister Carsten Koch i spidsen.
Skattekommissionens forslag er uden ændringer siden blevet ført frem til regeringens forslag til en skattereform.
Få et overblik over Computerworlds artikler om multimedieskatten herunder.
Den politiske proces:
Dansk Folkeparti: Væn jer til multimedieskatten
Dansk Folkeparti står ved aftalen om den nye multimedieskatten, der rammer 450.000 personer. "I skal bare vænne jer til den," lyder det.
Multimedieskat møder kritik fra oppositionen
Den nye multimedieskat, der rammer 450.000 danskere med arbejdsgiverbetalt bredbånd, mobil eller computer, møder hård kritik fra oppositionen.
280.000 danske hjem rammes af ny skat
Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at indføre en multimedieskat, som rammer mere end 280.000 husstande.
Sådan rammer multimedieskatten dig
Multimedieskatten er ikke kun afgrænset til traditionelle medarbejderbetalte pc'er. Slæber du virksomhedens bærbare med hjem, skal du også betale skat
Skatteministeren afviser kritik af multimedieskat
Skattereformen er "et gigantisk plus for it-branchen", lyder det fra skatteminister Kristian Jensen, som samtidig afviser al kritik af den nye multimedieskat.
Skatteformand: Multimedieskat skal rydde op
Sammenblanding af skattefrie ordninger, fryns og it-udstyr skal være historie, hvis det er op til formanden for regeringens skattekommission, Carsten Koch.
Arbejdsgiver-betalt mobil skal beskattes hårdere
Skattekommissionen vil beskatte arbejdsgiver-betalt bredbånd og mobil-telefon. Det vil ifølge Dansk Industri være med til at hæmme udviklingen af it-kompetencer.
Computerworld-læsere raser over ny medieskat
Computerworlds læsere er splittergale over det, som de kalder en "tidlig aprilsnar", der vil koste Danmark dyrt.
Rådgiver: Ny skat vil udløse boom af it-udstyr
En rådgiver i personalegoder for nogle af Danmarks største virksomheder vurderer, at multimedieskatten ikke vil hæmme it-udviklingen. Tværtimod vil den give et boom, lyder det.
It-skat rammer fleksibiliteten
Flere af de store it-konsulenthuse frygter, at den nye multimedieskat vil ramme helt forkert. Konkurrence-evnen står på spil, og medarbejderne skal derfor ikke forvente mere i lønningsposen.
Danske lærere til kamp mod multimedieskat
Danske lærere mener, at multimedieskat vil ramme dem hårdt. Det er et benspænd i forhold til den kæmpeindsats, den enkelte ansatte i skolen skal præstere, lyder det i et åbent brev til ministeren.
112.500 personer vil fravælge it-goder efter ny skat
Skatteministeriet vurderer, at 112.500 personer som følge af den nye multimedieskat vil fravælge enten mobil, bredbånd eller computer betalt af arbejdsgiveren.
It-chefer: Multimedieskat vil anspore til snyd
Den nye mulitimedieskat vil i værste fald anspore til snyd og et behov hos Skat for at stable et stort kontrolapparat på benene, vurderer Foreningen af Kommunale it-chefer i Danmark.
Forening: Multimedieskat rammer miljøet
Danmarks Naturfredningsforening kalder multimedieskatten "uheldig" og et "dårligt signal" at sende op til verdens store klimatopmøde i Danmark.
It-formand: Din chef skal betale den nye skat
Formand for it-fagforening kræver, at medlemmerne friholdes for udgifter til multimedieskatten. Arbejdsgiverne må hoste op med lønstigningerne til at dække udgiften, lyder det.
Multimedieskat er gift for hjemmearbejdspladser
De to store it-brancheorganisationer er rasende over den nye multimedieskat, som de mener er gift for hjemmearbejdspladser og læner sig op ad et brud på skattestoppet.
IT-Branchen roser skattereform med grimme pletter
Toppen af topskatten er toppen, mener IT-Branchen. Men regeringen har ikke helt forstået vigtigheden af it, lyder det.