Artikel top billede

Sony Ericsson mener, at high-end-mobiler og mere fokus på underholdning er fremtiden. Det fortalte selskabet på GSMA Mobile World Congress i Barcelona.

Sony Ericsson vil lege sig igennem krisen

Mobilgiganten Sony Ericsson er klar med en ny strategi, der skal få gang i hjulene i det økonomisk trængte selskab.

På den store mobilmesse, GSMA Mobile World Congress, der begynder i Barcelona i dag, har den svensk-japanske mobilproducent Sony Ericsson allerede løftet sløret for, hvad den håber kan bringe virksomheden ud af finanskrisens klør.

Den nye strategi, som firmaet kalder 'Entertainment Unlimited' skal gøre underholdning til en integreret del af Sony Ericssons mobile ydelser. Det skriver cnet.com.

Video på mobil og tv

Til det formål har firmaet lanceret en ny software, MediaGo, der udbygger den eksisterende PlayNow Music-funktion.

Den betyder, at man i stedet for blot at kunne spille musik nu også kan hente videoer, podcasts og billeder ned på sin pc, og overføre dem til sin Sony Ericsson-mobil.

Dyre mobiler skal trække salget

Firmaet lancerede samtidig en ny high-end-mobil, Idou, der med 12,1-megapixelkamera og touch-skærm skal tage kampen op med blandt andet Apples iPhone.

Allerede i sidste måned løftede Sony Ericsson lidt af sløret for, at netop high-end-markedet ville have stor prioritet i forsøget på at komme helskindet igennem den økonomiske afmatning.

I et mobilmarked, som analysehuset IDC generelt spår vil gå tilbage, er high-end-telefoner og de såkaldte smartphones de eneste lyspunkter, som analysehuset mener vil se vækst.

I konkurrenternes fodspor

Men Sony Ericsson er ikke alene med tanken om at fusionere underholdning og mobiltelefoni.

Netop den strategi har Apple med sin iPhone haft stor succes med, hvor populariteten ikke mindst skyldes det massive udbud af både film og musik fra iTunes Music Store - Apples onlinebutik.

Også Nokia har i længere tid haft deres Comes with music-projekt på vingerne, der også integrerer musik og andre former for multimedia i mobiltelefonerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere