Artikel top billede

Nye lærere skal tvinges til at tage et it-pædagogisk kørekort, så de kan inddrage ny teknologi i undervisningen i folkeskolen og på gymnasiet. Foto: Torben Klint.

Studerende: Vi skal tvinges til at lære it

Der skal gøres op med valgfriheden, hvis de danske lærere skal blive bedre til at bruge teknologien i undervisningen.

Det skal være slut med valgfriheden.

Nu skal pisken i brug, hvis lærerstanden skal blive bedre til at bruge it i undervisningen.

Det mener de studerende selv.

I dag er det frivilligt for de lærerstuderende at uddanne sig i teknologiens muligheder. Men det må meget gerne ændre sig, mener formanden for Lærerstuderenes Landskreds, Kresten Bang Heinfelt.

"Det ville være rart, hvis ministeren sikrede, at alle lærerstuderende fik et pædagogisk it-kørekort. Men det kræver jo også, at institutionerne har ressourcerne til at udbyde det til alle," siger han.

Dermed er de studerende på linje med de færdiguddannedes organisation, Dansk Lærerforening.

Plads til forbedring

Allerede i november 2006 pegede Computerworld, it-vejlederne og de studerende selv på nødvendigheden af at sætte ind allerede på seminarierne, hvis it i fremtiden skulle blive en integreret del af undervisningen i Folkeskolen.

Dengang følte tre ud af fire studerende, at de ikke var rustet til at inddrage it i deres egen undervisning, når de fik job i landets skoler.

To år efter er der stadig plads til forbedringer.

Den manglende indsigt i de muligheder, som teknologien giver, er nemlig med til at afholde de nye lærere fra at bruge it i folkeskolen og gymnasiet.

En dugfrisk undersøgelse viser da også, at underviserne i dag er lige så teknologi-parate som i 1995.

Underviserne skal efteruddannes

Skal der rettes op på det, er der brug for at kigge på seminarierne endnu en gang.

Og det er ikke kun overfor de studerende, der skal sættes ind. Underviserne har nemlig også brug for at blive opdateret, mener Kresten Bang Heinfelt.

"Der bliver investeriet masser af penge i udstyr til at bruge i undervisningen, men det handler jo også om, underviserne er rustet til at bruge det i deres undervisning," siger han og konkluderer:

"Der kan jeg godt frygte, at der ligger en udfordring for en del seminarier."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere