Artikel top billede

Elo H. Bromer, Danish Crown. Foto: Søren Holm/Chili

It-chefens 2009: Elo H. Bromer, Danish Crown

It-chefens 2009: Computerworld har spurgt en række it-chefer om, hvad de betragter som de største udfordringer i 2009. Læs her, hvad Elo H. Bromer fra Danish Crown lægger mest vægt på.

Hvilket it-projekt var det vigtigste for dig i 2008?

Vi har arbejdet meget med vores produktions-it. Vi har haft en stor brand i april 2006, og det har krævet genopbygning af blandt andet it. Genetableringen har betydet, at vi har renoveret it-infrastrukturen i projektet, der er løbet op i en halv milliard kroner.

Hvad bliver Danish Crowns største udfordring til næste år?

Udrulningen af vores SAP-system i de engelske datterselskaber står øverst på listen. Vi har 20 fabrikker i England, og de er kun delvist kommet i gang med SAP. I øjeblikket er der kun 4-500 engelske brugere, og det antal skal op på det tredobbelte.

På klientsiden fortsætter vi med XP, men forventer at udarbejde planer for en opdatering af Office-pakken og den software, vi anvender til vidensdelingen.

Bliver næste år et vækstår?

2009 bliver et fladt år. Vi rammes ikke direkte af finanskrisen, men stigende foderpriser rammer landmændene, der leverer råvarer til os. Der er derfor et fald i tilførslen af kød fra Danmark.

Samtidig har vores indtjeningsgrundlag været presset af kraftige kursfald på de valutaer, vi handler i. Det betyder også, at medarbejderantallet i it-afdelingen bliver stabilt i det kommende år.

Hvor ser du de største vækstmuligheder for din forretning i de kommende år?

Vi er inde i en konsolideringsfase, men vi er opmærksomme på de muligheder, der viser sig. I de seneste år er der næsten altid blevet investeret i udvidelser. Hvis der er gode tilbud, er vi altid parate til at slå til. Der er dog ingen konkrete planer.

Hvilken it-megatrend anser du for at være den vigtigste i de kommende år?

Vi har en meget fast it-strategi, der er baseret på best practice. Infrastrukturen er derfor baseret på velafprøvet teknologi. Vi holder naturligvis øje med udviklingen, men vi er sjældent dem, der rykker først. Vi har ingen fordel ved at være first movers, derfor venter vi vil lige, til tingene er afprøvet. Vi er meget afhængige af præcise leveringer af vores varer, og derfor skal vores it-system bare virke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere