Mikrochips kan bruges til mange fornuftige ting - og nu bliver de sandsynligvis også indopereret i hiv- og aids-patienter fra den indonesiske Papua-provins.
Formålet med mikrochippen er at overvåge, om hiv- og aids-patienter med vilje render rundt og smitter andre med den dødbringende sygdom.
Det skriver Reuters India.
"Patienter, der udviser en aktiv seksuel adfærd, vil få implementeret en chip for at vi kan overvåge deres gøren og laden," forklarer politikeren John Manangsang fra Papua-provinsen til Reuters India.
Indtil videre er loven om mikrochip i seksuelt aggressive indonesere med hiv og aids endnu ikke vedtaget, men vedtagelsen forventes at være en formalitet og blive en realitet allerede i december.
Bøde eller fængesel
Myndighederne har valgt at bakke op omkring beslutningen, fordi antallet af aids-ramte i Papua er næsten 15 gange højere end i hele Indonesien, der er verdens fjerde-folkerigeste land.
I alt er der omkring 290.000 personer med hiv eller aids ud af en population på 235 millioner.
Sygdommen har på rekordtid spredt sig fra prostituerede til husmødre og manglen på kondomer og det, der kan betegnes som rituelle swinger-fester i papuanske stammer, betegnes som faktorer, der gør situationen endnu værre.
Ifølge Yahoo News vil seksuelt aggressive hiv- og aids-patienter i den fattige Papua-provins blive straffet med et halvt års fængsel eller 30.000 kroner i bøde for at smitte andre med vilje.
Vækker harme blandt aktivister
Selv om antallet af sygdomsramte taler sit tydelige sprog, så kalder lokale sundhedsmedarbejdere og aktivister lovforslaget for "modbydeligt."
"Folk med aids er ikke dyr, og vi bliver nødt til at respektere deres menneskerettigheder," fortæller aktivisten Tahi Ganyang Butarbutar til Yahoo News.
Andre påpeger, at aids-ramte ikke skal have frataget retten til privatlivets fred og myndighederne i stedet burde bruge kræfter og penge på seksualundervisning og brugen af kondomer.
Chips i Danmark
I Danmark er der ingen planer om at indoperere RFID-tags i patientgrupper for at kunne overvåge disse bedre.
Pressemedarbejder Martin Deichman fra Sundhedsministeriet oplyser dog, at sundhedspersonale har mulighed for at lægge chips dementes sko, når de demente forlader plejehjemmet.
"Det er kun en mulighed, og de pårørende får naturligvis også underrettet om tiltaget. Men ellers er vi et godt stykke fra de planer, der er ved at blive vedtaget i Indonesien," forklarer Martin Deichman.
Tidligere har den danske kunstner Jakob Boeskov ellers markeret sig i Asien med sit kunstprojekt ID Sniper Riffel, for at teste responsen ude blandt virkelighedens våbenhandlere.
ID Sniper Riffel-projektet gik ud på, at Jakob Boeskov havde plancher over en gevær-prototype, der kunne skyde RFID-tags ind i demostrerende folkemængder, så myndighederne derefter kunne følge demonstranterne rundt i byen.
Jakob Boeskov udstillede blandt andet sit fiktive våben på en våben-messe i Kina, hvor han i tre dage var et af de helt store tilløbsstykker.