Artikel top billede

(Foto: /)

Slut med it-natten - hvorfor nu det?

IT-Branchen dropper it-natten efter kun to år og kaster sig i stedet over andre formidlingsaktiviteter. Vi stiller fem skarpe spørgsmål til Mette Lundberg fra IT-Branchen.

It-natten skulle gøre de unge interesseret i it-branchen som arbejdsplads.

Men efter kun to år dropper IT-Branchen begivenheden, der fremover kun skal køre decentralt mellem gymnasier og firmaer.

Vi stiller den ansvarlige fra IT-Branchen, Mette Lundberg, fem spørgsmål om beslutningen.

Mette Lundberg, chefkonsulent i IT-Branchen. Har it-natten været en succes?

Ja, bestemt. Vi har fået rørt ved en masse unge mennesker og fået engageret virksomheder i at kommunikere til de unge. !

Hvorfor ændrer I på et vindende koncept?

"Fordi vi gerne vil lave endnu flere aktiviteter. Vi breder os over en palette af aktiviteter, der skal ramme folkeskoleelever og studievejledere, som vi gerne vil have er klædt bedre på til at rådgive om it-branchen. Og vi retter os fortsat mod gymnasierne."

Skulle I ikke have været ude ved de andre målgrupper tidligere?

"Vi har nu udviklet en bredere strategi, som bygger videre på de erfaringer, vi har fra it-natten. Så nu er tiden inde til, at vi i sekretariatet og hos virksomhederne tager fat i en bredere række af aktiviteter.

Med to år på bagen har gymnasier og virksomheder samtidig fået erfaring med it-natten, så de selv kan køre det videre, uden vi er så meget inde over det."

Får I mere for pengene ved at bruge midlerne på de nye aktiviteter?

"Samlet set er der tale om, at vi bruger flere penge og ressourcer på unges dagsorden. Det er en opprioritering og ikke en nedprioritering.

Og med den samlede portefølje kommer vi til at påvirke mange flere og med en højere kvalitet. "

Hvis man skulle bruge 100 kroner på it-natten og 100 kroner på de andre aktiviteter, hvor ville man få mest effekt?

"Man vil få forskellig effekt. It-natten forsætter i en ændret version. En anden aktivitet er praktikugen som vi netop har gennemført. Her får vi super positive tilbagemeldninger."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere