Artikel top billede

Vigtigt it-aktie-index buldrer nedad med rekordfart

Nasdaq Internet Index er faldet med mere end 50 procent på under tre måneder, hvilket er langt værre end for Dow Jones Industrial Standard.

Computerworld News Service: Nasdaq Internet Index ligger på omkring 62 point nu, men var oppe på 127,2 point 29. august. Dette er et fald på omkring 51 procent. Til sammenligning faldt Dow Jones-indekset kun omkring 31 procent i den samme periode.

Nasdaq Internet Index, der er noteret på børsen som QNET, blev lanceret for et år siden, for at man kunne følge virksomheder involveret i internetrelaterede tjenester.

Ifølge Yahoo Finance består dette indeks af 75 komponenter heriblandt aktierne for branchegiganter som Google, Amazon.com og Ebay. Amazon.com er faldet 55 procent, Ebay 54 procent og Google 42 procent.

Disse tider er særligt hårde for Yahoo, som også er del af Nasdaqs internetindeks.

Virksomhedens aktiepris er faldet 54 procent siden sidst i august, men faldet siden starten af året er endnu værre: Yahoo er nu mindre værd end en tredjedel af, hvad den var, da Microsoft tilbød at opkøbe virksomheden i januar.

Men visse finanseksperter mener dog alligevel, at det står bedre til med børsnoterede internetvirksomheder end med de fleste andre på trods af deres relativt høje aktiepriser.

En analyse af aktiepris set i forhold til indtægt blandt internet-aktier indikerer, at de er mere værd end Dow Jones-aktier, fortæller Mark Phanitsiri, som er investor hos Sageview Capital.

"Internet Index har stadig over den dobbelte indtjeningsværdi i forhold til Dow Jones," fortæller han The Industry Standard.

"Selv efter hele dette blodbad har investorer langt højere vækstforventninger til internetvirksomheder end til det generelle marked."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere