Artikel top billede

Udviklerkonference i Århus sætter fokus på sproget

Netop nu danner Århus rammen om en international udviklerkonference med fokus på udviklings-teknologi og metoder.

Helstøbte udviklere, software-piloter, professionelle it-folk - og måske endda nogle nørder - er i løbet af weekenden draget til Århus for at være klar til en af de største udviklerkonferencer i Europa.

Til forskel fra andre udviklerkonferencer er JAOO ikke begrænset til én leverandørs teknologier og programmeringssprog, men går på tværs af udviklingsplatforme, programmeringssprog og udviklingsfilosofier.

Bag konferencen står den århusianske virksomhed Trifork, som startede med at sammensætte konferenceprogrammet ud fra hvad Trifork selv ønskede at høre om som led i de ansattes efteruddannelse.

Et princip som virksomheden holder fast i, hvilket giver et vidtspændende konferenceindhold.

"En moderne udvikler i dag skal kunne håndtere et væld af discipliner, både forskellige tekniske og også forskellige projekt- og samarbejdsformer," siger Kresten Krab Thorup, CTO hos Trifork.

Ifølge Kresten Krab Thorup forventer arrangørerneomkring 1.100 deltagere, hvilket er omkring 100 færre end sidste år.

Hvorvidt det skyldes, at virksomhederne holder pengene lidt tættere til kroppen i de økonomisk usikre tider, tør Kresten Krab Thorup ikke gisne om.

Men han oplyser, at til forskel fra sidste år har JAOO udelukkende annonceret elektronisk og ikke anvendt papirannoncer.

Dynamiske sprog, Java,C#, agile metoder

Idag er det stadig Java eller .Net,der anvendes til udvikling af de fleste virksomhedssystemer, men de dynamiske sprog som Ruby, PHP og JavaScript begynder at trænge sig på.

"Vi ser, at de dynamiske sprog bliver brugt i flere sammenhænge," siger Kresten Krab Thorup.

Det afspejler sig i konferenceprogrammet, hvor der ses nærmere på Ruby on Rails og afledte teknologier i konferencesporet Railing,
mens Real men dont do JavaScript ser på status for programmerigssproget som ser ud til at få større udbredelse i disse år.
Konferencesporene om dynamiske sprog finder sted side om side med konferencespor som "A Developers Guide to the Microsoft Platform" og "Java Technologies".

Også begreber som Cloud Computing, Social Networking Programming, Usability og agile udviklingsmetoder står på programmet,

Danske udviklingsrockstars

Hver konferencedag åbnes med en keynote og her har JAOO sikret sig nogle - i udviklersammenhænge - rockstars med danske rødder.

Anders Hejlsberg åbner ballet mandag morgen med "Where are programming languages going?", hvor han vil give sit bud på hvor programmeringssprogene bevæger sig hen. Den Microsoft-ansatte dansker har med sine erfaringer med at skabe Turbo Pascal, Delphi, Visual J++, ,Net frameworket og C# et godt udgangspunkt for at komme med et kompetent bud på fremtiden.

En anden dansker med nyvunden rockstarstatus er Lars Bak, der i mange år har arbejdet med virtuelle maskiner. Da Google for nylig lancerede browseren Chrome var det med en hurtig JavaScript-engine kaldet V8 i maven.

Lars Bak udviklede V8 sammen med udviklere fra Googles danske afdeling i Århus.
tirsdagens keynote vil Lars Bak fortælle om udviklingsarbejdet med V8.

Sidste konferencedag er onsdag, hvor Guy L. Steele fra Sun og Richard P.Gabriel fra IBM sætter programmeringssprog ind i en historisk kontekst ved at se på 50 programmeringssprog gennem de sidste 50 år i keynoten "50 in 50".

Torsdag og fredag er der tutorials, hvor der blandt andet er mulighed for at blive certificeret som Scrum Master.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere