Lynhurtigt JavaScript i Firefox 3.1

Mozilla øger ydelsen med markan med et program med navnet TraceMonkey, der allerede nu sidder i udviklingsversionen af den nye Firefox.

Computerworld News Service: Mozilla har i denne uge offentliggjort en teknologi, der kraftigt vil øge ydelsen af dens JavaScript-engine og af JavaScript-webapplikationer.

Teknologien med navnet TraceMonkey vil tilføje native kodekompilering til Firefoxs JavaScript-engine, som bærer navnet SpiderMonkey, fortæller Mike Shaver, Mozillas vice president of engineering, i et blogindlæg.

Softwaren bygger på kode og idéer, der deles med Tamarin Tracing-projektet, fortæller Shaver.

TraceMonkey fandt i denne uge vej ind i udviklingsversionerne af Firefox 3.1. Teknologien vil være integreret i Firefox 3.1, når denne version af browseren udkommer sidst på året.

"Det er mig en ekstrem fornøjelse at kunne præsentere lanceringen af TraceMonkey, som er en videreudvikling af Firefoxs JavaScript-engine, SpiderMonkey, til Firefox 3.1, som gør brug af en ny form for just-in-time (JIT) compiler til at øge JavaScript-ydelsen med op til flere gange sin nuværende hastighed," skriver Mozillas CTO og JavaScripts grundlægger, Brendan Eich, i et blogindlæg.

"TraceMonkey fører os imod Mozilla 2-fremtiden, hvor endnu mere Firefox-kode er skrevet i JavaScript. Firefox bliver hurtigere og sikrere, som denne proces skrider frem," skriver Eich.

Projektet er dog stadig i den tidlige udvikling.

JavaScript op på næste niveau

"Målet med TraceMonkey-projektet - som stadig er i sine tidlige stadier - er at trække JavaScript-ydelsen op på det næste niveau, hvor i stedet for at konkurrere imod andre oversættere, begynder vi at konkurrere imod native kode," skriver Shaver.

"Vi har stadig fejl, der skal ordnes og et enormt antal optimeringer at vælge imellem, men vi stormer i fuld fart frem i det arbejde, der skal gøres, for at dette kan blive en del af Firefox 3.1," skriver Shaver.

"Afhængigt af hvilke ting man måler på, vil man opleve voldsomme hastighedsforøgelser, mindre hastighedsforøgelser eller endda måske hastighedsnedsættelser - det sidste er entydigt på grund af fejl, og indberetningen af disse vil være til stor hjælp."

TraceMonkey understøtter x86, x86-64 og ARM. "Dette betyder, at vi er klar til mobile og desktopplatforme uden ekstrajusteringer," skriver Eich.

"Idet ydelsen bliver ved at øges, vil folk skrive og oversætte kode, der før var 'for langsom' til at køres i browseren som JavaScript. Dette betyder, at nettet vil kunne rumme arbejdsbyrder, der på nuværende tidspunkt kræver et tredjepartsplugin," skriver Eich.

Han tilføjer, at han forventer, at andre browsere vil følge Mozillas eksempel og presse JavaScript-ydelsen gennem de nuværende hastighedsbarrierer for oversættere ved brug af native JIT-kodekompilering.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere